Zdravko Čolić / Danica Tomašević, portal Dan
28/07/2024 u 17:11 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Drugo veče Montenegro Beer festa: Isak pripremio teren Čoliću, Čolu najavio veličanstven vatromet

Drugo veče Montenegro Beer festa otvorio je Isak Šabanović. Repertoar od Dugmeta do Prljavog kazališta jedva je dočekala publika na Cetinju!

- Drugu godinu za redom i ipak sam imao tremu. Meni je bilo sjajno, sad čekam reakcije publike! U meni je večeras 5.000 kilometara, od Vrbasa preko Velike Kladuše stigao sam do Cetinja - kazao je Isak.

Prve nekolike pjesme su, kako kaže, bile zagrijavanje i za njega i za bend. Kako se plato ispred bine popunjavao tako je vrela atmosfera.

- Uzavreli su instrumenti, širila se nevjerovatna energija, Univerzum je sišao i sve nas podesio na istu frekvenciju. Krenuli smo nekim pop rokom  i vratio sam na rokenrol, jer ipak je to Cetinje. Žao mi je što nismo Perper svirali - kazao je Isak. 

Nakon Cetinja odmara dva-tri dana pa nastavlja svoju turneju Bosna pa Makedonija....

 

Nakon Isaka binu je na dva sata rezervisao Zdravko Čolić koji je osjetno donio euforiju na Cetinje gdje su ljudi sa svih strana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije ispunili prostor Beer festa.

Ni u bekstejdžu nije bila ništa manja gužva. Mediji su s nestrpljenjem očekivali "mega zvijezdu", ali njemu nije bilo do priče. Na radost svih, bio je raspoložen i te kako za pjesmu, pa mu se oprašta.

image

Zdravko Čolić

Danica Tomašević, portal Dan
image

Zdravko Čolić

Danica Tomašević, portal Dan

Čolin nastup u Prijestonici Crne Gore najavio je veličanstveni vatromet i pjesma „Koji je ovo grad”. Ređali su se „Čija je ono zvijezda”, „Odvešću te jednog dana”, „Pisaću joj pisma duga”, "Glavo luda", "Pusti, pusti modu", "Noć mi te duguje", "Ničeg nije bilo između nas",  "Južnjaci"... I teško je nabrojati koliko je stihova stalo u dva i po sata.

U glas sa balkanskom zvijezdom pjevala je publika Montenegro Beer festa koja je na momente vokalno nadvisivala Čolu. Hor od čak 15.000 posjetilaca, kako procjenjuju organizatori, je bio neumoran, kao i sam gost. Probijen i dogovoreni termin, pa je Čola ipak na sceni bio puna dva i po sata. Kratak predah napravio je ženski trio violine-violončelo koji je maestralno odsvirao nekoliko Zdravkovih pjesama. 

Na bini je bilo veselo, ali u publici nije ostao "miran" čak ni jedan predstavnik obezbjeđenja koji je bio na radnom zadatku. Zbog pažnje kojom je plijenio Čola, skoro da nisu imali posla, jer su svi pogledi bili upućeni ka bini.

Koliko je poštovanje i obožavanje ovdašnje publike toliko je i regiona. Porodica iz Prilepa, Sjeverna Makedonija, je natempirala termin ljetovanja u Budvi kako bi došla na koncert na Cetinje. Ali i to nije njihovo prvo "druženje" sa Čolom. Prije šest godina su bili u prvim redovima i u Skoplju.

Na Čolin koncert kroz bekstejdž je skoro neprimjetno ušetao i Filip Živojinović, koji trenutno odmara sa svojom porodicom u Budvi.

image

FIlip Živojinović na Montenegro Beer festu

- DAN PORTAL

Pun zahvalnosti za jednu predivnu noć, punu emocija i obožavanja Čola je nagradio i povratkom na bis odjavljujući se sa čak tri pjesme. A možda je najemotivniju ostavio za kraj kada su svi u glas otpjevali "Kao moja mati".

Završnica 4. Montenegro Beer festa protekla je u znaku tajanstvenog dvojca Nipplepipple.

Česti gosti festivala miksaju neku novu dimenziju muzike kroz elektropop koji zvuči moćno i ništa manje tajanstveno od njih. Ljubitelji elektonskog zvuka uživali su uz goste iz Hrvatske koji su definitovno spustili zavjesu na 4. Montenegro Beer fest uz hitove "Sjutra", "Frka", "Tajna"...

Za sjajnu muzičku priču, izbor i komfor zvijeda, pobrinuo se Music Event Team. Nestrpljivo ćemo sačekati line up za peti, jubilarni festival, za koji se plan već projektuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:01