/ -PROMO
14/08/2024 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kampanja Bedem festa: Besplatnim vozom u Nikšić na Tvrđavu

Bedem fest će se održati od 22. do 24.avgusta, uz besplatan ulaz.

"Kampanjom "Na put za Bedem fest biram besplatni voz, cool je skroz" - za zdraviju i zeleniju budućnost u saradnji sa Željezničkim prevozom Crne Gore i kompanijom Sava Osiguranje koja je za sve posjetioce i posjetiteljke Bedem festa subvencionisala besplatne povratne vozne karte na relaciji Podgorica-Nikšić-Podgorica pokrećemo "čistu energiju" besplatnim putovanjima vozom sa niskim sadržajem ugljenika i besplatnim ulazom na Bedem fest, po prvi put kada je festivalska ponuda u pitanju, predstavljajući potpuno inovativan i nov pristup istraživačkim saznanjima o potencijalima Bedem festa, promovišući vezu između ljudi i prirode, tvrđave, ekologije i muzičkog festivala. Svim poštovaocima Bedem festa koji izražavajuoduševljenje našim ovogodišnjim muzičkim programom omogućavamo besplatna putovanja na Bedem fest vozovima sa polascima iz Podgorice u 18:30 h u petak i subotu 23. i 24.avgusta kao i bezbjedna povratna putovanja vozovima sa polascima iz Nikšića predviđena za 03:00 h nakon završetka muzičkog programa Bedem festa 24. i 25.avgusta", navodi Petar Šundić, direktor festivala.

On navodi da je važno uzeti u obzir koliko muzički festivali mogu biti štetni po životnu sredinu, poput uticaja ugljenika, pa kampanjom podstičemo korišćenje voza kao ekološki prihvatljivog prevoza u cilju smanjivanja karbonskog otiska.

-Emisije od transporta na fosilna goriva jedan su od najvećih doprinositelja staklenika emisije gasova, koje negativno utiču na kvalitet vazduha. Promovišemo održivu transportnu politiku, popularizujemo i povećavamo vidljivost usluga Željezničkog prevoza Crne Gore, uvjereni da saradnja svih naših partnera sa Bedem festom predstavlja dobar primjer održivosti kao most prijateljstva u oblasti korporativne zelene odgovornosti, kulture, zaštite, očuvanja, valorizacije i promocije tvrđave Bedem,inspirisani utvrđenim prioritetima na polju razvoja kulture, unapređivanja festivalske i turističke ponude Nikšića i Crne Gore, ciljevima Nacionalnog programa razvoja kulture 2023-2028 kao i kulturno-umjetničkog stvaralaštva -  nastavlja Petar.

15.izdanje Bedem fest održaće se od 22. do 24.avgusta, uz besplatan ulaz. Reakcije nakon do sada objavljenih izvođača su fenomenalne pa ćemo imati jedinstvenu priliku da uživamo u besplatnim koncertima Neleta Karajlića, Marine Perazić i grupe Denis&Denis, Tanje Jovićević, Woodoo Popeya, grupe Artan Lili, Lira Vega, benda Oxajo, mladih bendova Keni nije mrtav i Kruz Roudi koji će predstavljaju platformu "Serbia creates music", mladih bendova Mali Demon kao pobjednikapartnerskog Bunt rok festivala, potom mladihbendova Deminutiv i Roba bez greške koji su pobjednici konkursa za mlade bendove realizovanog u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom iz Tuzle u sklopu projekta "We can do it together" u okviru prvog poziva Omladinskog kulturnog fonda za mlade finansiranog od strane Regionalne kancelarije za mlade na Zapadnom Balkanu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:36