/ -FOLIE à DEUX. PROMO
24/08/2024 u 01:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lejdi Gaga otkrila detalje o filmu „Joker: Folie A Deux"

Lejdi Gaga otkrila je više detalja o predstojećem "Joker: Folie A Deux" filmu i pravcima u kojima se kreće.

Gaga glumi Harli "Li" Kvinzel – verziju Harli Kvin – pored Hoakina Finiksa kao Artura Fleka iliti Džokera. Nastavak filma "Joker" iz 2019. biće objavljen 4. oktobra, tačno pet godina nakon što je originalni film izašao.

Već je poznato da će nastavak sadržati muzičke numere, uključujući klasične numere kao što su "Get Happy", "For Once in My Life" i "That‘s Life", ali Gaga je elaborirala više o višežanrovskom pristupu filma.

– Reditelj Tod Filips je napravio veliku stvar sa celim ovim konceptom i scenarijem, dajući nastavku Džokera ovu smelost i složenost – rekla je za Variety.

– Ima muzike, ima plesa, to je drama, to je i sudska drama, to je komedija, to je srećno, to je tužno. To je svjedočanstvo o njemu kao režiseru, da bi radije bio kreativan nego da samo ispriča tradicionalnu priču o ljubavi.

Gaga je ranije rekla da je morala da promijeni svoj "pjevački glas" za film i u intervjuu je elaborirala zašto su vokalni nastupi namjerno neuglađeni.

– Pitali smo se šta bi trebalo da se desi da dvoje ljudi samo upadne u pjesmu usred razgovora? –rekla je. – Odakle dolazi muzika kada je niko ne može čuti osim likova? Ni Artur ni Li nisu profesionalni pjevači i ne bi trebalo da zvuče kao da jesu.

– Mislim da svi imamo intiman i lični odnos sa muzikom jer postoji njen uticaj na naše unutrašnje emocionalne živote. Partitura koju obično niko osim nas ne može čuti. To je ono što smo pokušali da uhvatimo za Artura i Li. Muziku u njima.

Ona je dodala da je "nešto od muzike fantazija, a nešto je u sceni". Sve pjesme su izvođene uživo uz pratnju pijaniste koji je izvodio numeru van kamere. Proces je učinio montažu "noćnom morom", prema Filipsu – tokom postprodukcije, kadrovi su spojeni u jedan besprekorni niz, a glumci su kasnije ponovo snimili djelove pjesama.

Finiks je prošlog mjeseca rekao da je Gaga bila toliko impresionirana njegovim pjevanjem da se zagrcnula kafom kada ga je čula.

– Sjećam da je ispljunula kafu… tako da je to bilo dobro, bilo je uzbudljivo i učinilo da se osjećam samopouzdano – rekao je Finiks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 19:16