/ -JUTJUB/SKRINSOT
04/05/2024 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neverne bebe objavile pjesmu „Uprkos svega Hristos voskrese" na stihove vladike Nikolaja Velimirovića

Na veoma zahtjevan tekst, koji govori o najstrašnijim mukama kojima je Isus bio izložen prije nego što je došlo do Vaskrsenja, ali i o bezuslovnoj pobjedi života kao suštinskom pitanju hrišćanske ideje i vjere, Đurđević je napisao muziku i aranžman

Pjesma "Uprkos svega Hristos voskrese", posvećena najvećem crkvenom prazniku, čije je stihove napisao presveti vladika Nikolaj Velimirović, dobila je svoje muzičko ruho uz ekranizaciju u formi video spota Nevernih beba.

U duhu velikog praznika, Vaskrsenja Hristovog, grupa entuzijasta iz crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Bežanijskoj Kosi okupljenih oko sveštenika Jereja Predraga Timotijevića, poželjela je da sa Milanom Đurđevićem, frontmenom popularne rok grupe Neverne Bebe realizuje ovaj veliki duhovni, ali i kulturni izazov, sa blagoslovom Patrijarha srpskog Porfirija.

Na veoma zahtjevan tekst, koji govori o najstrašnijim mukama kojima je Isus bio izložen pre nego što je doslo do Vaskrsenja, ali i o bezuslovnoj pobedi života kao suštinskom pitanju hrišćanske ideje i vere, Đurđević je napisao muziku i aranžman. Kompletnu atmosferu pjesme vodi velika emocija, od bezizlaza do potpune katarze svih životnih radosti, budeći sva osećanja neophodna za pobjedu vjere i nade nad besmislom i strahom.

Umjetniku je u realizaciji svesrdnu podršku pružio hor crkve Sv.Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Bežanijskoj Kosi, koji je svojom posvećenošću i obojio ovo sjajno djelo. I glasovima i licima, članovi hora dali su autentični, dubinski pečat proživljavanja iskušenja koja svaki čovjek prolazi na putu do cilja, a to je pronalazak mira i spokoja kroz spoznaju vjere u sebi.

"Uprkos svega Hristos voskrese" jeste, poručuju kreatori i učesnici, ozbiljan poduhvat preispitivanja vremena u kom živimo, gubitka mnogih duhovnih vertikala (tradicije, kulture, porodice…), simbol potpunog otuđenja kao djela "new age" koncepta, ali u konačnici jedna velika pobjeda života u odnosu na sve sile zla koje vrebaju.

Režiju video spota "Uprkos svega Hristos voskrese" potpisuje Bojana Krstić, koja je kroz kontrapunkt stalne borbe mira i nemira predstavila neke od pošasti aktuelnog vremena, ali i trijumf vjere i ljubavi kao osnovnih hrišćanskih vrijednosti,piše headliner.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 17:30