/ -JUTJUB
24/07/2024 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nik Kejv i The Bad Seeds objavili singl „Long Dark Night"

U iščekivanju 18. studijskog albuma Nik Kejva i The Bad Seeds "Wild God", koji izlazi 30. avgusta, nakon istoimenog singla i drugog pod nazivom ‘Frogs‘, bend je danas otkrio i klavirski dragulj "Long Dark Night"

"Long Dark Night" intimna je, melodična, melanholična klavirska balada inspirisana poemom "Tamna noć" španskog pjesnika iz 16. vijeka Svetog Jovana od Krsta. Kroz svoje refleksivne tekstove, pjesma evocira temu borbe i transcendencije, a Kejv objašnjava:

– "Long Dark Night" je inspirisana jednom od najvećih i najmoćnijih pjesama o preobraćanju ikada napisanih. Ipak, na kraju krajeva, to je prelijepa seoska melodija i u stvari je mio pratilac pjesme "Wild God"

Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći stranputice kako bi pojačali sliku i emocije Kejvovim duševnim narativima. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji nježno dotiču prošlost Bad Seedsa, ali oni su prolazni, i služe samo da obogate neumornu i nemirnu pokretačku silu benda.

Album je producirao Kejv, zajedno sa Vorenom Elisom, a miks potpisuje Dejvid Fridman. Kejv je počeo pisanje albuma za Novu godinu 2023. snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtreeu u Londonu, Bad Seeds su dodali svoju jedinstvenu alhemiju, uz dodatne nastupe Kolina Grinvuda (bas) i Luisa Almaua (akustična gitara).

– Wild God (Divlji Bog)… nema zajebavanja sa ovim snimkom. Kad udari, udari. Podiže te. Pomjera te. Volim to kod njega – rekao je Nik Kejv.

"Wild God" će biti objavljen na etiketi Bad Seed u saradnji sa Play It Again Sam, na streaming platformama, ali i CD-u i standardnim, limitiranim vinilnim izdanjima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:19