Selena Gomez / Instagram
05/10/2024 u 08:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novopečena milijarderka Selena Gomez dobila prestižnu nagradu

Glumica i pjevačica Selena Gomez i ekipa filma "Emilia Perez" dobili su francusku nagradu "Ordre des Arts et des Lettres".

Ova nagrada se inače dodjeljuje pojedincima čiji su umjetnički, književni ili drugi kreativni radovi dali značajan doprinos obogaćivanju Francusko kulturno nasljeđe, prenosi Dejli mejl.

Nagradu su dodijelili direktor Vile Albertin i francuski kulturni diplomata u Americi Mohamed Buabdalah. To je kriminalistička komedija na španskom jeziku o brutalnom vođi kartela koji lažira svoju smrt da bi postao žena. Film je režirao Žak Odiard, a pored Gomez glume Karla Sofija Gaskon, Zoi Saldana, Edgar Ramirez i Adrijana Paz.

Inače, nedavno je otkriveno da je svestrana Gomez – glumica, pjevačica i osnivač kozmetičkog brenda Rare Beauty – milijarderka i, kako piše People, njeno bogatstvo procijenjeno je na 1,3 milijarde dolara.

Analiza bogatstva procjenjuje vrijednost njenog udjela u Rare Beauty i organizaciji za mentalno zdravlje čiji je suosnivač - Vondermind, zatim vrijednost prodaje i zarade od njenih muzičkih albuma, ugovora za strimovanje, partnerstva, ulaznica za koncerte i glumačke zarade.

Uz sve navedeno, Gomezova je uspjela da stane uz druge poznate milijardere kao što su Džej Zi, Rijana, Tejlor Svift i Brus Springstin, pri čemu je Gomez bio najmlađi od muzičara.

Kao glumica počela je da zarađuje od glume kao devetogodišnjakinja u emisiji "Barni i prijatelji", zatim je sa 15 godina dobila ulogu Aleks Ruso u seriji "Čarobnjaci iz Vejverli Plejsa" koja je emitovan na Dizni kanalu.

Kasnije je, pored glumačke karijere, počela da stvara karijeru u muzičkoj industriji, pa je tako objavila tri studijska solo albuma, tri EP-a i 36 singlova, od kojih su mnogi završili na Bilbordovoj listi. Međutim, Gomez je svojom muzikom zaradila samo dva odsto svog bogatstva.

Iako se čini da Selena odlično zarađuje od glume, posebno serije "Only Murders in the Building", a pojavljuje se i u predstojećem rimejku "Wizards Beyond Waverly Place" i uključena je u produkciju oba projekta, koliko god 81 odsto njenog bogatstva dolazi od njenog brenda Rare Beauty.

Selena Gomez postala milijarderka

Gomez je lansirao brend šminke 2020. godine, a zahvaljujući uspjehu proizvoda, posebno rumenila koje je postalo viralno na TikTok-u 2022., prodaja brenda je porasla za 100 odsto samo od 2021. do 2022. godine, da bi porasla za 200 odsto godinu dana kasnije, a od maja 2023. do 2024. godine, prema People-u, prodaja je bila 400 miliona dolara, a vrijednost samog brenda procijenjena je na 2 milijarde dolara.

- Veoma sam vam zahvalna. Lično smatram da je neukusno pričati o novcu, ali zaista sve pohvale dajem ljudima koji kupuju proizvode. Oni su mi i ostvarili ovaj san. Tako da sam zaista, zaista počastvovana i srećna - rekla je ranije Gomezova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 08:23