Eurosong logo / - EUROSONG LOGO
19/07/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pjesma Evrovizije dogodine održaće se u Bazelu ili Ženevi

Švajcarski javni servis SRG SSR objavio je da će se Pjesma Evrovizije sledeće godine održati u Bazelu ili Ženevi. Konačna odluka o gradu koji će ugostiti evropske muzičare biće donijeta do kraja avgusta.

Spisak potencijalnih gradova domaćina Pjesme Evrovizije sužen je na dva – takmičenje će biti održano u Bazelu ili u Ženevi, saopštio je švajcarski javni servis SRG SSR, a prenosi RTS.

Osim ta dva grada, interesovanje za organizaciju najvećeg muzičkog takmičenja na svijetu iskazao je Cirih, a dostavljena je i zajednička ponuda Berna i Bila.

Zainteresovanim gradovima je za slanje ponuda bio dat rok do kraja juna, a bilo je potrebno da pošalju informacije o dvorani, planu javnog prevoza, održivosti takmičenja, dostupnim hotelskim kapacitetima, bezbjednosti, pitanju odlaganja otpada, ali i ideje o tome kako bi posjetioci doživjeli takmičenje u njihovom gradu.

Većina Švajcaraca protiv održavanja „Evrovizije"

Konačna odluka o gradu domaćinu biće donijeta do kraja avgusta.

Švajcarska je na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu zabilježila treću pobjedu zahvaljujući Nemu i pjesmi The Code.

U Švajcarskoj je održana prva Pjesma Evrovizije – Lugano je ugostio takmičare iz osam zemalja 1956. godine, a drugi put su se evropski muzičari okupili u Švajcarskoj 1989. godine u Lozani, kada je Jugoslavija zabilježila svoju jedinu pobjedu na takmičenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:36