/ -JUTJUB
26/09/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Primal Scream objavili još dvije pjesme s novog albuma "Come Ahead"

Primal Scream objavili su "Ready To Go Home" i "The Center Cannot Hold", dvije nove pjesme preuzete s "Come Ahead", novog studijskog albuma koji bi trebalo da bude objavljen 8. novembra 2024. za BMG.

Istovremeno potpuno svježa, uzbudljiva i tipično u stilu benda, "Ready To Go Home" uvodna je izjava o namjeri albuma. Govoreći o pjesmi, Bobi Gilespi je rekao:

– Govori o radosnom prihvatanju smrti. Mračna je, ali je i napeta, puna humora. Nakon što sam je napisao, otpjevao sam je svom tati noć prije nego što je umro. Bili smo samo ja i on u bolnici. Njegovo tijelo je odustalo. Kad ostariš i umoriš se, telo ti kaže: "Dosta je bilo. Idemo". Pokušavao sam da pišem o tom osjećaju, ne znam zašto – možda sam se i sam osjećao umorno. Kad sam pisao ovu pjesmu, mislio sam da mora da postoji trenutak u vašem životu kad je vrijeme za povratak kući.

"Ready To Go Home" prati i remiks britanske house legende Terija Farlija i Wejda Tija. Dub verzija miksa objavljena je ranije ovog ljeta na vrlo ograničenom izdanju na 12″, a danas je cio vokalni miks dostupan digitalno po prvi put i stiže 34 godine nakon što je Farli prvi put napravio ključne remiksove pjesama "Loaded" i "Come Together" za Primal Scream.

"Ready To Go Home" i "The Center Cannot Hold" slijede singlove "Deep Dark Waters" i "Love Insurrection" koje je već pohvalila kritika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 17:19