/ -PLAKAT SKRINSOT
23/09/2024 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prljavo kazalište (Bogović/Fileš) objavilo singl „17 ti je godina tek – rimejk"

Prljavo kazalište u sastavu Davorin Bogović, Tihomir Fileš, Saša Novak i Damir Selman odlučili su da naprave remake poznatog hita "17 ti je godina tek". Novi singl biće još jedna najava njihovog skorašnjeg koncerta u Tvornici Kulture, 11. oktobra 2024.

– Za ovaj singl odlučili smo se spontano na jednoj od prvih proba. Radili smo set-listu pjesama koje ćemo svirati i odlučili da neke stare poznate pjesme ipak dobiju malo moderniji i neki naš muzički ‘touch‘. Pukim slučajem prvo smo krenuli sa ‘17 ti je godina tek‘. Naš gitarista Sale počeo je tako da svira u podlozi gitarski rif koji nam se na prvu učinio sjajnim. Moderan gitaristički rif koji je ipak zadržavao punu prepoznatljivost izvornog. Ipak, da bi bili potpuno sigurni odlučili smo da napravimo mali test pa smo za svoju kontrolu otišli do studija Croatia Records i za sat vremena snimili ‘live‘ verziju pjesme, ali u studijskim uslovima. Snimili smo je onako na prvu svi zajedno prisutni u studiju – objasnio je Tihomir Fileš.

Spot je u crno bijeloj tehnici i u njemu se pojavljuju gotovo potpuno isčezle audio kasete i prastari prenosni stereo uređaji. Tako su singlom "17 ti je godina tek – remake" članovi Prljavog kazališta stilski nagovijestili smjer koji su koristili pri obradi starih pjesama za njihov prvi koncertni repertoar. Na koncertu će se osim starijih pjesama moći da se čuju i pjesme s njihovog aktuelnog albuma "Underground".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 14:19