Koncert Vokalisti / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
19/06/2024 u 21:13 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Prvi solistički koncert hora Vokalisti: Bogatstvo nota, ritma i muzike

Umjesto dirigentskom palicom Saša Barjaktarović je uz širok osmjeh i okret ka svojim Vokalistima označio početak prvog solističkog koncerta u KIC-u Budo Tomović.

Pop hitovi ‘80 otvorili su disko veče, a senzibilitet mizičkih bisera ispunio je prepunu salu KIC-a. Kako je veče odmicalo Vokalisti su nas proveli kroz jednu muzičku eru u kojoj su nastali vanvremenski hitovi pjevljivi i danas, ali i pokazali kako novi i moderni zvuče kad ih otpjeva hor.

U publici je rasla euforija, a svoj doprinos dali su i glasovima i dlanovima da nagradi horiste i nihovog vođu za "pun pogodak" u odabiru kompozicija i izvođenju. Neimjernom energijom koju je širio i horistima ispred sebe, ali i publici iza leđa Barjaktarović je "počastio" svakog pojedinca u sali KIC-a.

image

Koncert Vokalisti

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć

Repertoar biran srcem u horskom aranžmanu ovog maestra činile su domaće i strane pop kompozicije, koncipiran u tri bloka, uz nekoliko crnogorskih tradicionalnih pjesama za kraj. Pjesme Slađane Milošević, Pera Stefanovića, Aleksandre Kovač, Perpera u novom ruhu zvučale su emotivnije i svečanije.

 

 

 

Biser prvog bloka svakako je bio evrovizijski hit hrvatskog predstavnika na Eurosongu Baby Lasagne "Rim Tim Dagi Dim" koju su, uz zajedničku koreografiju, izveli svi članovi hora, dirigent, ali i publika.

Ono što posebno oduševljava publiku jesu autorske pjesme Vokalista koje su raznolike u žanrovskom kodu ali su svakako ogledalo duše ovog hora. A spotovi koji su trebali da se vidje nažalost nijesu prikazani, ali svakako je malo poštovalaca ovog hora koji nije već upoznat sa njihovim djelima.

 

Cirkuski performans artiste Dušana Đukića veče je učinilo živopisnim i uzbudljivim kakav je i sam domaćin.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:07