Jelena Tomašević pobjednica Beogradskog proleća / - SKRINšOT/INSTAGRAM/JELENATOMASEVIC_OFFICIAL
21/04/2024 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvo mjesto publike na "Beogradskom proljeću" za Jelenu Tomašević i kompoziciju "Vjeruj mi da vjerujem"

Na festivalu "Beogradsko proljeće" u mts Dvorani publika je svojim glasovima putem društvenih mreža pobjedničku titulu dodijelila pjemi Jelene Tomašević „Vjeruj mi d avjerujem". Drugo mjesto po glasovima publike pripalo je Vanni za kompoziciju "Iz inata", dok je nosilac "bronze" Extra Nena s pjesmom "Priča o meni".

Stručni žiri u sastavu: predsjednica žirija Tijana Bogićević, prošlogodišnja pobjednica BG proljeća, Marko Spalević, muzički novinar, Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor, Natalija Cajić (Jugoton) i Sandra Subotin (glavna i odgovorna urednica Blice Žena)  dodijelio je četiri nagrade, te je pobjednikom u kategoriji nagrada za najbolji tekst proglasio Branka Klanščeka za pjesmu "Priča o meni" koju je izvela Extra Nena. Za najbolju interpretaciju nagrađena je Goca Tržan za pjesmu "Pelin". Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao Dušanu Alagiću za pjesmu "Trag u vremenu" u izvođenju Nemanje Radoševića. Nagrada za najbolju kompoziciju otišla je u ruke Leontini za pjesmu "Slomi" u izvođenju Danijela Alibabića.

Tradicionalno je dodijeljena i specijalna "mts nagrada"napravljena od bakra krova Dvorane Doma sindikata kojom je počastvovana muzička diva Bisera Veletanlić, a nagradu je uručio direktor mts Dvorane Igor Stanković, dok je NAXI nagrada pripala Aleksandru Čoviću i Regini za pjesmu „Nije me strah“, a nagradu je uručila vlasnica i glavni urednik Naxi radija Maja Raković.

Podsjetimo, prva nagrada publike dodjeljuje se u iznosu od 150.000 dinara, dok su druga i treća nagrada 100.000 i 50.000 dinara, a 4 nagrade žirija su u iznosu od 50.000 dinara.

U takmičenju obnovljenog prestižnog festivala učestvovalo je 19 izvođača sa 19 do sada neobjavljenih kompozicija.

U revijalnom dijelu nastupili su Bojana Stamenov, Dušan Svilar i Nevena Božović, a na glamuroznoj sceni mts Dvorane, izvođače je pratio Orkestar Beogradskog proleća i Gudači Sv. Đorđa sa ukupno 20 muzičara na sceni, dok je u punoj sali, gromoglasnim ovacijama publika pozdravila nove numere, kao i povratak glamuroznog festivala treću godinu u nizu u nekadašnju Dvoranu Doma sindikata, gdje je Beogradsko proljeće rođeno davne 1961.godine.

Festival su podržali brojni doajeni domaće muzike koji su i sami nekada krasili festivalsku scenu, a festival su iz redova publike pratili i brojne poznate ličnosti, kao i veliki broj medija.

Voditelji festivala bili su Dragana Mićalović i Milorad Damjanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:54