Rizo Feratović na RMF Biser Jadrana / -MIHAEL ĐURIČIĆ
19/07/2024 u 13:31 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rizo Feratović nakon učešća na RMF „Biser Jadrana": Muzika je najljepši ton duše i neiscrpna inspiracija

Rizov prvi samostalni singl „Tragovi u pijesku" oduševio publiku u regionu

Nekadašnji član popularnog sastava D – mol, Rizo Feratović, ovog ljeta publici je predstavio svoju prvu samostalnu numeru. Kompoziciju " Tragovi u pijesku", izveo je na prvom regionalnom festivalu "Biser Jadrana" u Tivtu. U razgovoru za Dan portal, pjevač sumira utiske nakon festivala i otkriva naredne muzičke korake.

-Prezadovoljan sam. Plasman je bio u drugom planu. Želio sam, da prvu pjesmu predstavim publici i s‘ obzirom na povratne reakcije publike i kolega, pjesma im se baš dopada. Mediji su sjajno odreagovali i imam svakodnevne pozive za gostovanja i promociju pjesme. "Tragovi u pijesku", su spoj ljetnjih ljubavi i najljepših otkucaja srca, duž plaža Crne Gore.

Učešće na festivalima ovom talentovanom izvođaču nije strano, a koliko je značajno za početak karijere ušečće na ovakvim takmičenjima, otkriva u nastavku.

- Svako festivalsko pojavljivanje je novo iskustvo, iz kojeg treba mudro učiti i primijeniti stečeno znanje kroz karijeru. Radujem se festivalima i imam želju da budem dio festivalskih nastupa u regionu.

Šira publika ga je upoznala kroz ušešće u Zvezdama Granda, odakle kako ističe, nosi lijepe uspomene.

-Zvezde Granda su format koji vam nudi regionalnu prepoznatljivost, stičete određenu publiku i birate kojim putem želite da vam ide karijera. Sjajno iskustvo, na meni je da usmjerim svo stečeno znanje i iskustvo u tom muzičkom formatu na dalju karijeru. Što se savjeta tiče, najčešči su oni da mora da se da uvijek maksimum, energije, glasa, a najviše emocije. Publika mora da ti vjeruje kada pjevaš. Ja pjevam srcem i osjećam muziku, publika to prepoznaje - dodaje Rizo. 

Ljetnja sezona je uveliko počela, a njegov kalendar je popunjen do kraja ljeta. 

-Imam nastupe čitavo ljeto, u svim gradovima CG. Pozivi stižu i iz regiona. Radujem se i jedva čekam susrete sa publikom. Otvaraju mi se nove muzičke priče i saradnje u regionu i jedva čekam da krenem u realizaciju. Znaćete prvi kada se sve kockice poklope. Pored nastupa trenutno mi je prioritet da sa mojim timom dobro ispromovišem festivalsku pjesmu "Tragovi u pijesku", a potom da krenemo u nove projekte. Muzika je najljepši ton duše i neiscrpna inspiracija, na polju muzike željno čekam sve što dolazi - zaključuje Rizo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:40