Artan Lili ima najbolju pjesmu za 2023. u emisiji Bunt / RTS/Nikola Ristić
28/05/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Singlu „Hardkor i pank" grupe Artan Lili nagrada Pjesma godine emisije Bunt

Pjesma „Hardkor i pank" alternativnog rok benda „Artan Lili“, koju je ova beogradska grupa objavila prošle godine, proglašena je za Pjesmu godine 2023. emisije „Bunt", saopšteno je na nedavno završenom 8. Bunt rok festivalu.

- Izuzetna nam je čast što smo dobili ovakvu nagradu. A pošto pobede vrede samo kada se dele, koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su učestvovali u nastanku pesme – pre svega Zoranu Marinkoviću, koji je pevao prateće vokale.

Muzičkim  producentima Nikoli Vranjkoviću, Ivanu Petroviću, Marku Beniniju, reditelju spota Miodragu Cicoviću, kao i svim ostalim saradnicima koji su nesebično doprineli još jednoj kulturnoj pobedi. Bez ovih dragih i darovitih ljudi, sve bi bilo mnogo teže“, rekao je Bojan Slačala, frontmen grupe „Artan Lili“.

 Za pjesmu Hardkor i pank realizovan je veoma zapažen video-klip (snimljen u jednom kadru), a u vrijeme kada su singl i spot objavljeni, Bojan Slačala se povjerio da je ovo ostvarenje najavangardnije što su uradili u njihovoj dosadašnjoj karijeri.

Prilikom uručenja nagrade „Pjesma godine", autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala – Branka Glavonjić istakla je da je doprinos grupe „Artan Lili“ muzičkoj sceni veoma značajan, kao i da je impresivno što „Artan Lili“ kontinuirano stvaraju izuzetan autorski, umjetnički i muzički materijal.

„Mali demon"- pobjednički bend Bunt rok festivala 2024

Hardkor i pank je deveti singl sa predstojećeg, trećeg studijskog albuma grupe „Artan Lili", koji će, kao i prethodna dva, biti objavljen kao zajedničko izdanje PGP RTS-a i „Kroacija Rekordsa“.

Nagradu „Pjesma godine” ustanovila je emisija Bunt 2020. godine, kao vid podrške i ohrabrenja domaćim autorima i muzičarima: „U vremenima kada je sve važnije od umjetnosti, svaka vrsta umjetnosti je kao hrana, vazduh i voda – neizostavna karika, koja nam čini svakodnevnicu ljepšom i lakšom“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 04:33