/ -JUTJUB/SKRINSOT
29/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slovački reperi obradili pjesmu Beogradskog Sindikata

Spot za pjesmu "Ljubav u inat" realizovan je u Slovačkoj u saradnji sa talentovanim profesionalcima iz različitih djelova svijeta

Kaidžas i Moloch Vlavo, dvojica slovačkih repera, objavili su obradu pjesme "Ljubav u inat" Beogradskog Sindikata.

Kaidžas je devedesetih godina pobjeđivao na svim "Freestyle battle" takmičenjima u srednjoj Evropi, a bio je prvi u Evropi u snjimanju albuma bez pisanog teksta. U tom periodu Denisovan aka Moloch Vlavo je takođe bio jedan od najuticajnijih MC-eva u Slovačkoj, istovremeno je glumac i vodi svoj Barber shop kao i podcast na Youtube,piše headliner.rs

Spot za pjesmu "Ljubav u inat" realizovan je u Slovačkoj u saradnji sa talentovanim profesionalcima iz različitih djelova svijeta. Međunarodnu produkciju predvodio je Rene Poluch, čije je slovačko porijeklo i duboka povezanost sa srpskim narodom doprinijela emotivnoj dubini ovog projekta.

Glavni kamerman i montažer Karel Seidl iz Češke i druga kamera Urša Prad iz Slovenije, donijeli su svoj jedinstveni vizuelni senzibilitet i stručnost u procesu stvaranja, a kao režiser se potpisuje Nenad Crnić.Pesma "Ljubav u inat" odabrana je sa namjerom, budući da se njena suština savršeno uklapa sa duhom i idejama koje su prisutne u slovačkom društvu u vreme izrade ovog remek-djela.

Kroz svoje stihove, Kaidžas i Moloch Vlavo uspješno prenose poruku zajedništva, otpora i ljubavi u teškim vremenima, čime su dodatno ojačali veze između slovačke i srpske kulture.

Važno je istaći da su oba slovačka repera koji su učestvovali u obradi pjesme, Kaidžas i Denisovan aka Moloch Vlavo, kao i članovi Beogradskog Sindikata, prošli kroz različite faze razvoja hip hop kulture.

Njihova umjetnička evolucija odražava se u tekstovima koji su postali sve više prožeti slovenstvom i patriotizmom, što je rijetko među slovačkim reperima. Ova sloboda izražavanja postala je ključna tema u trenutnoj evropskoj klimi gdje se sloboda često dovodi u pitanje. Pored umjetničkih, ova saradnja nosi i dublje lične veze. Rene Poluch, zajedno sa članovima Sindikata, dijeli osjećaj istorijske povezanosti između slovenskih naroda, čemu je doprinijela i njegova aktivna uloga tokom bombardovanja Srbije.

Njegovo iskustvo donošenja humanitarne pomoći na Kosovo i prijateljstvo sa članovima Sindikata prethodilo je ovom projektu.

– Pjesma "Ljubav u inat" je izašla u doba kad su kroz Slovačke gradove krenuli građanski protesti – marš za mir. Pošto se poruka pjesme uklapa sa idejom tih protesta i Slovački reperi koji su obradili pjesmu su takođe držali govor tokom protesta. Slovačka verzija teksta govori o lijepim momentima jedinstva među slovenskim narodima – istakao je producent Rene Poluch.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:01