Smotra kratke video forme / - FB
25/12/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smotra kratke video forme: Najbolji kratki film u domaćoj selekciji "The Ashtrazy", Ksenije Šćepanović

Zrelost u izražavanju filmskim jezikom i snažan, emotivan i inventivan autorski pečat izdvaja iz domaće selekcije film Ksenije Šćepanović, ocijenio je žiri

Prethodne tri večeri u sali Dodest (KIC “Budo Tomović”) prikazani su programi 18. Smotre kratke video forme, a za najbolji kratki film u domaćoj selekciji proglašen je "The Ashtrazy" (19:16), autorke Ksenija Šćepanović.

- Zrelost u izražavanju filmskim jezikom i snažan, emotivan i inventivan autorski pečat izdvaja iz domaće selekcije film Ksenije Šćepanović, ocijenio je žiri u sastavu: Petar Mitrić (istaknuti filmski stvaralac, gost XVIII Smotre), Đorđije Petrović (prošlogodišnji pobjednik Smotre) i Zoran Bojović (urednik Smotre) kao i glasovi publike, navodi se u saopštenjuu.

Specijalno priznanje žiri je dodijelio kratkim filmovima "The infinty of the flies" (15: 00) autora Vuka Pekovića, za uspješnu sintezu umjetničkih formi u jedinstvenu cjelinu filma i "Bar" (4:41) autora Marka Danilovića za kreativnu animaciju u muzičkom videu.

- Najbolji kratki film u inostranoj selekciji je "In The Upper Room" (8. min) autora Aleksandera Gratzera iz Mađarske, navode u sapštenjuu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:47