/ -INSTAGRAM
09/10/2024 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svi albumi "Azre" i Štulića osvanuli na striming servisima

Diskografski opus Branimira Štulića i grupe "Azra" dosad je bio dostupan u digitalnom obliku isključivo na njegovom YouTube kanalu "PEPTROVICPETAR", ali od juče se može pronaći na striming servisima Spotify i Deezer.

Kako piše "Ravno do dna", na striming servisima sad se mogu pronaći svi studijski i koncertni albumi "Azre" te tri solo albuma Branimira Štulića. Na svim djelima je kao nosač prava naveden Croatia Records.

Ravno do dna podsjeća da Branimir Štulić konstantno protestuje zbog toga što Croatia Records "eksploatiše njegova djela, tj. stalno izdaje vinilni album ‘Ravno do dna‘" u recentno vrijeme od 2022. godine do danas. Sada se njegov opus našao i u digitalnoj sferi, a hoće li se Štulić javiti vezano uz to, tek ostaje vidjeti...

Štulić je 2022. godine putem svog advokatskog tima zatražio "zabranu prodaje neautorizovanog vinil reizdanja albuma ‘Ravno do dna‘".

"Upoznati ste s činjenicom da se usprkos presudi Ustavnog suda Hrvatske Croatia Records i dalje, isključivo na osnovu fizičkog posjedovanja zaplijenjenih zvučnih zapisa, uporno poziva na ekskluzivno vlasništvo nad imovinskim i autorskim pravom Branimira Štulića, uskraćujući mu pritom sva zakonska i ljudska prava u pogledu svojeg autorskog djela", započeli su Štulićevi advokati u dopisu objavljenom na YouTube kanalu "PETROVICPETAR".

Napisali su i da je muzičar "izuzetno pogođen činjenicom da se njegova navedena prava od strane Croatia Recordsa i dalje svjesno, arogantno i namjerno iskorištavaju bez osnove", a dodali su da mu se time čini moralna, imovinska i duševna šteta.

"Samim tipskim ugovorima naslijeđenim od Jugotona, koji su prestali vrijediti, Croatia Records nije mogla steći prava na iskorištavanje autorskih djela Branimira Štulića bilo putem Interneta bilo elektronskom prodajom (koji su očito dominantni oblici iskorištavanja njegovog djela od strane Croatia Records u posljednjih par desetljeća), jer su sklopljeni ugovori izrijekom vremenski ograničeni, štoviše, mi smo iz dosad viđenih i analiziranih ugovora zaključili da su ta prava prestala", objasnili su.

Početkom iste godine Croatia Records je izgubio spor na Ustavnom sudu Republike Hrvatske, čime je potvrđeno da privatizaciju Jugotona nije proveo na pravilan način, nego je otuđio vrijednu diskografsku imovinu i na njoj decenijama zarađivao milione kuna, prenosi Index.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 10:19