/ -PUBLIC DOMAIN, WIKIPEDIA.ORG
19/09/2024 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Talking Heads akustičnom verzijom „Psycho Killera" najavili reizdanje debitantskog albuma

Talking Heads objaviće reizdanje svog debitantskog albuma – "Talking Heads: 77". Reizdanje će moći da se nabavi od 8. novenbra. Na izdanju će biti i akustična verzija pjesme "Psycho Killer" na kojoj je gostovao Artur Rasel.

Dejvid Birn se prisetio saradnje rekavši:

– Poznavali smo violončelistu i pjevača Artura Rasela iz centra grada. Rano je umro od AIDS-a, a za života je objavio dvije vrlo različite ploče – svemirske melodije na "World Of Echo" i disco klupske melodije pod imenom Dinosaur L. Ostavio je ogromnu količinu ostavštine koja se i danas, 40 godina kasnije još uvijek filtrira.

U nastavku se prisjetio saradnje:

– Sjećam se da sam ga video kako svira muziku Filipa Glasa za produkciju Beketove drame u Mabou Minesu. Mislim da su Beketovi ljudi to mrzeli, jer nisu željeli da u njegovim dramama bude muzike. Dakle, nije bilo teško pozvati Artura da odsvira alternativnu verziju "Psyho Killera". Pomalo perverzno, ali uvijek sam tu pjesmu doživljavao kao malo intimniju folk rock stvar, a ne kao rock pjesmu, koju su ljudi, čini se, voljeli. Stoga imam posebnu privrženost toj verziji.

Bend je izdanje najavio preko društvenih mreža, a tamo stoji da će se sastojati od 4 LP ploče. Osim toga, u paketu će doći knjiga od osamdeset stranica s retkim slikama benda. U sklopu super deluxe izdanja fanovi će takođe imati priliku da čuju 12 rijetkih traka.

"Talking Heads: 77", album koji bend reizdaje, originalno je objavljen 16. septembra 1977.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:49