Bora Đorđević / FOTO: LAZAR RUZIC
07/09/2024 u 19:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Bora Đorđević sahranjen na groblju u Čačku, hor pjevao „Pogledaj dom svoj, anđele“

Bora Đorđević, legenda rokenrola, sahranjen je danas na groblju u Čačku, kako je i bila njegova poslednja želja.

Sahrani su prisustvovali, pored članova porodice i brojnih građana, i članovi benda Riblja čorba, kao i mnogobrojne javne ličnosti – Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša, Đorđe David, ministar kulture Srbije Nikola Selaković, Goran Gale Kerber, Momčilo Bajagić Bajaga, Era Ojdanić, Boško Đurovski, političari Vojislav Koštunica i Boško Obradović, navodi Nova.rs.

Prilikom upućivanja poslednjeg pozdrava rok legendi u pozadini se čuo instrumental. Suze na licima, tuga u očima mogla se vidjeti kod brojnih sugrađana.

Hor Čačanske gimnazije ispratio je Boru na vječni počinak, uz njegovu pjesmu „Pogledaj dom svoj anđele“.

Na samom kraju sahrane aplauz je odjekivao gradskim grobljem tokom trajanja cijele pesme. Čulo se „Boro Majstore“ i „jedan je Bora Čorba“.

Sahrani je prethodila komemoracija na kojoj su se od Bore oprostili Selaković, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, član Riblje čorbe Nikola Zorić, osnivač YU grupe Žika Jelić, karikaturista Jugoslav Vlahović, član grupe „Riblja čorba“ Miroslav Vicko Milatović, kao i Goran Milojević, predsjednik Udruženja građana „Kerber“ u Banjaluci, čiji je Bora Đorđević bio počasni predsjednik.

Novi album Riblje čorbe biće objavljen na Borin rođendan, 1. novembra

Govorili su i osnivač grupe „Legende“ Zoran Dašić, bivši bokser i Borin kum Miodrag Perunović, Borin prijatelj Goran Bojović i folk pjevač Miroslav Ilić.

Bora Đorđević je rođen u Čačku 1. novembra 1952. godine, gdje je učio osnovnu školu i počeo gimnaziju, dalje se školovao i imao muzičku karijeru u Beogradu, a umro je 4. septembra u Ljubljani gdje se preselio i gdje su ga u bolnici, kako je objavljeno, liječili od teške upale pluća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 22:24