Erol Begić Čuješ li svijete / -SKRINšOT/JUTJUB
15/12/2023 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Osnovac zasjenio region: Pjesmom "Čuješ li svijete" Erol Begić poslao snažnu poruku mira

Autor teksta i muzike je učenik Prve osnovne škole u Konjicu

Učenik Prve osnovne škole u Konjicu Erol Begić zasjenio je region pjesmom "Čuješ li svijete". Svojevrsna poruka mira djece Konjica upućena svijetu, koja je prvi put izvedena tokom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Konjicu, a čiji je spot objavljen youtube kanalu Music Forum BiH.

- Hvala što ste me podržali u ovom projektu. Ja najviše volim da pišem, pjevam i sviram, tako da ću odraslima samo reći hvala - kazao je Erol.

Ideja koja je zaslužila pažnju je snimanje spota za pjesmu ‘Čuješ li svijete‘, čiji je autor teksta i muzike Erol Begić, učenik Prve osnovne škole i Osnovne muzičke škole.

- Ima li šta ljepše nego univerzalnim jezikom – muzikom i pjesmom poslati poruku mira. Sa velikom odgovornošću i entuzijazmom svi su pristupili pripremi i realizaciji ideje, koja je zahvaljujući podršci grupe muzičkih i produkcijskih profesionalaca iz našeg grada, rezultirala spotom koji na pravi način odražava poruku koju pjesma nosi. Na nama je da nošeni energijom ove pjesme i u budućnosti budemo podrška našim mladim sugrađanima, njihovim idejama, idejama njihovih nastavnika, škola, udruženja i organizacija u kojima iskazuju svoju kreativnost, vještine i znanje - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić čestitajući rukovodstvu škole, nastavnicima, Erolu i svim učenicima na sprovedenim aktivnostima.

Tokom predstavljanja spota za pjesmu "Čuješ li svijete" ekipa u sastavu Vanja Alikadić, Emir Tucaković i Edis Macić, koja su bila angažovana na muzičkoj, produkcijskoj i video obradi pjesme i spota, iskazala je zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog zajedničkog projekta, koji im je, kako su naveli, bio izazov i čast, jer im je pokretačka snaga bio Erol i njegova želja da svijetu uputi poruku mira pjesmom pod nazivom "Čuješ li svijete".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 08:28