/ -PLAKAT
09/05/2024 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Warm up 15. Bedem fest: Javni Poziv za mlade bendove iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Rok za prijavu počinje sjutra, 10. maja i trajaće do 1. juna. U navedenom periodu, mladi bendovi iz Crne Gore svoje prijave treba da pošalju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. a mladi bendovi iz Bosne u Hercegovine na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Nevladina organizacija Pro Futuro u saradnji sa Omladinskim resursnim Centrom iz Tuzle raspisuje Javni Poziv za prijavu mladih bendova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine za učešće u muzičkom programu 15. Bedem festa koji će se održati od 22. do 24.avgusta na Tvrđavi u Nikšiću. Rok za prijavu počinje sjutra, 10. maja i trajaće do 1. juna. U navedenom periodu, mladi bendovi iz Crne Gore svoje prijave treba da pošalju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. a mladi bendovi iz Bosne u Hercegovine na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Prijava treba da sadrži ime benda, kratku biografiju, profil na društvenim mrežama, link za video spot ukoliko postoji i/ili barem jedan snimak.

"Istekom roka od 20 dana predviđenog za prijave, dakle 2. juna objavićemo konačan spisak prijavljenih bendova. Nakon toga, posebnom platformom prepustićemo pratiocima društvenih mreža, pratiocima Bedem festa, Omladinskog resursnog centra i Omladinske mreže Bosne i Hercegovine da po svom izboru omoguće da jedan bend iz Crne Gore i jedan bend iz Bosne i Hercegovine koji budu imali najviše glasova učestvuju na 15.Bedem festu. Za bendove smo obezbjedili putne troškove, smještaj i honorar", navodi se u zajedničkom saopštenju.

"Služeći kao dobar primjer, Bedem fest želi da ohrabri i podstakne druge festivale u regionu na stvaranje većeg prostora za pružanje prilike mladim neafirmisanim bendovima da učestvuju u muzičkom programu i pratećim sadržajima festivala, kako bi pred širokim auditorijumom promovisali svoj autorski rad, stekli važna iskustva, sreli se sa svojim vršnjacima, iskoristili medijski publicitet. Povezujemo mlade ljude iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Bedem fest, kulturu i kulturni život sa ličnim i društvenim identitetom. Učešće mladih bendova na Bedem festu za njih će predstavljati važno iskustvo, omogućavajući im, uz svirku, da upoznaju druga društva i društvene grupei da kroz kulturne aktivnosti zajedno njegujemointerkulturalnost, razumijevanje, uvažavanje i njegovanje različitosti. Stečena referenca značiće mnogo u razvoju daljih karijera mladih bendova, ističe Petar Šundić, menadžer projekta.

"Projekat "We can do it tohether" finansiran je na prvom pozivu Omladinskog kulturnog fonda Zapadnog Balkana koji sprovodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), uz podršku njemačkog Saveznog ministarstva inostranih poslova. Projekat ima za cilj da podrži aktivizam mladih i onih koji se bave mladima u oblasti kulture i ponudi kreativna rješenja za društvena i politička pitanja na Zapadnom Balkanu, doprinoseći regionalnoj saradnji, međukulturnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju. Projekat će doprinijeti unapređenju regionalne saradnje kulturnih radnika i omogućiti inovativne načine sprovođenja različitih kulturnih i umjetničkih aktivnosti koje bi imale regionalnu komponentu i doprinijele interkulturalnom učenju i dijalogu, izgradnji mira i pomirenju", zaključuje Petar Šundić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 13:19