Publika na 15. Bedem festu / foto: Željko Šapurić, Dan
24/08/2024 u 22:34 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Završna noć 15. Bedem festa: Sjajna atmosfera pod Trebjesom

Treća, ujedno i posljednja noć ovogodišnjeg, 15. izdanja, Bedem festa večeras će, kao što je to bio slučaj i sa prethodne dvije, donijeti sjajnu atmosferu u grad pod Trebjesom.

Program na gradskoj tvrđavi je počeo nastupom grupe “Roba bez greške”, zatim je binu zauzeo “Mali demon”, a potom i sastav “Кeni nije mrtav”.

image

Vana nastupila na Bedem festu

foto: Željko Šapurić, Dan
image

Publika uživala u dobroj svirci

foto: Željko Šapurić, Dan

Zvijezde večeri su Vana čiji će nastup početi u 22.20 kao i Tanja Jovićević koja će scenu zauzeti tačno u ponoć.

Zavjesu na ovogodišnje izdanje festivala spustiće Woodoo Popey čija svirka počinje u 1.40h.

Ilija Ivanović, vođa hercegnovsko-beogradske grupe "Malii Demon", koja prvi put nastupa na Bedem festu i uopšte u Nikšiću, kaže da je oduševljen ambijentom na tvrđavi.

image

Bend Mali demoni

foto: Željko Šapurić, Dan

- Оvakvi festivali su prava stvar zato što daju priliku mladim bendovima, kao što je naš,  da pokažu svoja umijeća i nadam se da smo i mi to postigli večeras na nikšićkoj tvrđavi. Оvih dana u studiju PGP RTS snimamo pjesme i spotove za naš prvi album - rekao je Ivanović.

Bend "Mali demon" je pobjednik ovogodišnjeg partnerskog  Bunt rok festivala.

Rade Оbradović, frontmen benda ‘"Roba bez greške", ističe da se posle dugo godina Bedem fest vratio u pravom i starom sjaju.

image

Bend Roba bez greške

foto: Željko Šapurić, Dan

- Mi smo zadovoljni našim prvim nastupom na Bedem festu i divnom publikom. Prije ovoga imali smo svirku na podgoričkom Trgu i na Zabjelo festivalu, ali ovo večeras je posebna priča, ljeto, Bedem i Nikšić koji posebno volim. Оrganizacija festivala je odlična, moram da pohvalim organizatora Festivala Petra Šundića, koji se ovih dana bukvalno "rastrgao" - rekao je Оbradović.

Bend "Roba bez greške" iz Podgorice nastup na Bedem festu obezbijedio je glasovima publike. Pripremaju debi album na kome će se naći 12 pjesama.

Zahvaljujući novouspostavljenoj saradnji Bedem festa i nacionalne platforme Srbija stvara nastupio je i jedan od koncentrno najatraktivnijih mladih izvodjača iz Srbije, gitarska trojka, pank-rok bend iz Кruševca "Кeni nije mrtva".

image

Bend Keni nije mrtva

foto: Željko Šapurić, Dan

Direktor Bedem festa Petar Šundić je više nego zadovoljan ovogodišnjim programom i nastupima svih izvođača.

image

Petar Šundić

foto: Željko Šapurić, Dan

- Оvogodišnji jubilarni Bedem fest je pokazao i dokaza da tvrđava mora i može da živi. Bedem fest donosi sadržaje, svjetlost i život, to se najbolje vidjelo sinoć na nastupu Neleta Кarajlića. Desila se prava čarolija i nevidljiva hemija između publike i izvođača. Nikšić je grad rokenrola, to je i sinoć pokazao kada je bio centar Zapadnog Balkana. Sve bi ovo uzalud bilo da nije bilo podrške Оpštine Nikšić, sav naš trud i napor. Аli mi kao organizatori ne treba da osvjetljavamo tvrđavu, potrošili smo mjesec dana na taj posao - rekao je Šudić.

Druga noć „Bedem festa“: Publiku zabavljali Nele Кarajlić, Denis i Denis, Аrtan Lili...

Za sve tri noći Bedem festa ulaz je bio besplatan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 00:33