Zdravko Čolić na Arsenal festu / -PLAKAT
13/02/2024 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom na Arsenal festu 2024

Pored Čole, posjetioci festivala će uživati i u nastupu Kijanu Rivsa i njegovog benda Dogstar

Legendarni Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvijezda svih vremena na našim prostorima, nastupiće sa simfonijskim orkestrom 29. juna na velikoj pozornici Arsenal festa 2024. u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

Kako su saopštili organizatori festivala, pjevač čija velika popularnost traje pet decenija i konstantno se širi na nove generacije, predstaviće posljednje, treće festivalske večeri niz svojih velikih hitova iz svih faza karijere u drugačijim, raskošnim aranžmanima, uz podršku sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, i Fedora Vrtačnika koji potpisuje aranžmane.

To će, kako su dodali, donijeti novu boju i novi doživljaj uživanja u klasicima kao što su "Produži dalje", "Gori vatra", "Sinoć nisi bila tu", "Jedna zima sa Kristinom", "Ljubav je samo riječ", "Ti si mi u krvi", ali neće izostati ni pjesme iz novije faze karijere - "Tebe čuvam za kraj", "Kuća puna naroda"...

- Zdravko Čolić, koji je do sada koncerte za pamćenje sa simfonijskim orkestrom održao u Banjaluci, Puli i Zagrebu, po prvi put će u takvoj postavi nastupiti u Srbiji, ujedno i prvi put na jednom rok festivalu. Stoga se, sasvim sigurno, uz brojne poklonike njegovog zvuka iz Kragujevca i ostatka Šumadije, očekuje i veliki broj posjetilaca iz ostalih krajeva Srbije - javljaju iz Arsenal festa.

Ovim povodom oglasio se i sam Čolić.

- Moji prijatelji i saradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika pokrenuli smo cijeli projekat. Potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pjesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primjeren ovoj ekskluzivnoj muzičkoj priči - kaže popularni Čola.

Dame će, nastavljaju dalje iz Arsenal festa, u velikom procentu činiti publiku 14. Arsenal festa (od 27. do 29. juna).

- Podsetimo, sa svojim bendom ‘Dogstar‘ na velikoj pozornici 27. juna stiže još jedan njihov miljenik, i to na planetarnom nivou - holivudska zvijezda Kijanu Rivs. Glavnom scenom će odjekivati i hitovi sastava ‘AsianDub Foundation‘ koji je već nekoliko puta gostovao u Srbiji, a na Arsenalu je debitovao 2016. godine. Velika pozornica je rezervisan i za ‘Circa Waves‘, indi-rok bend iz Liverpula osnovan 2013, kao i za ovdašnje pank-rok legende ‘Gobline‘", najavljuju iz Arsenal festa gdje na malu pozornicu koja nosi naziv i Zastavina bašta, stiže i Nik Vest.

Kraljica bas gitare koja je sinonim scenske pojave, dodaju, sarađivala je tokom karijere sa velikanima kao što su Prins, Džon Mejer, Kvinsi Džons.

- Što se tiče Zastavine bašte, potvrđeni su i nastupi renomiranih regionalnih imena kao što su ‘Letu štuke‘, Vojko V i ‘Ritam nereda‘.

Ulaznice mogu da se nabave putem sajta www.tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima - javljaju iz Arsenal festa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:41