/ -JUTJUB
26/06/2024 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvijezda filma „The Notebook" Džena Roulands boluje od Alchajmera

Bolest iz filma se obistinila za ovu glumicu

Džena Roulands, koja je igrala stariju verziju Ali u filmu "The Notebook", privatno se bori sa Alchajmerovom bolešću poslednjih pet godina – istom bolešću kao i njen lik iz pomenutog filma.

Glumici iz filma koja je igrala stariju verziju lika Rejčel Mekadams, Ali, koja u filmu takođe pati od demencije – dijagnostikovana je ova bolest prije pet godina, kada je imala 88 godina, nedavno je otkrio njen sin i reditelj filma, Nik Kasavetes.

"Doveo sam svoju mamu da igra stariju Ali, i proveli smo puno vremena razgovarajući o Alchajmeru i želeći da budemo autentični u tome, a sada, poslednjih pet godina, ona ima Alchajmerovu bolest", rekao je Nik – za Entertainment Weekly. "Ona je u potpunoj demenciji. I to je tako ludo – mi smo to doživjeli, ona je to odglumila, a sada je to na nama."

""The Notebook" je bila posebno teška uloga, jer igram lik koji ima Alchajmerovu bolest", rekla je za O Magazine 2004. "Prošla sam kroz to sa svojom majkom, i da Nik nije režirao film, mislim da ne bih pristala na to – bilo je previše teško. To je bio težak ali predivan film."

A dio onoga što je činilo film vrijednim za Dženu, uprkos ličnoj prirodi njene uloge, bilo je prisustvo njenog sina uz nju.

"Pomislićete da bi Nik pokušao da se distancira od mene kako bi održao ravnotežu reditelj-glumac,ali nije. Upravo tada sam shvatila da je on bio potpuno odgovoran kao reditelj, ali u isto vrijeme je uspio da prikaže divan dio nježnosti i poštovanja prema svojoj mami. Ako bi scena prošla jako dobro, dao bi mi mali osmjeh i namignuo. Imam ogromno poštovanje prema njemu, ali se sjećam da sam mislila, ‘To je moj mali momak!‘"

Sada, kada se osvrće na vrijeme provedeno na snimanju filma pred dvadesetu godišnjicu filma, Nik takođe ima lijepe – i smiješne – uspomene na rad sa svojom majkom. Na primjer, sjeća se kako je morao da kaže Dženi da su studijski rukovodioci zatražili da više plače u svojim poslednjim scenama kada njen lik prepoznaje Nou, kojeg je igrao pokojni Džejms Garner.

"Rekla je, ‘Da razjasnimo. Ponovo snimamo zbog moje glume?‘" rekao je Nik za EW. "Idemo na ponovna snimanja, i sada je to jedna od onih situacija gdje je mama ljuta i pitao sam je, ‘Možeš li to, mama?‘ Ona je rekla, ‘Mogu sve.‘"

I zaista, za dvostruku nominaciju za Oskara, izazivanje suza je bilo lako. Uz šalu je dodao o toj situaciji, "To je bio jedini put kada sam bio u nevolji na setu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 19:11