Stefanovski trio / -KRSTO VULOVIC
04/08/2023 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nakon Damira Urbana i klape Kambi Kotorani uživali uz Vlatka Stefanovskog

Stefanovski trio zaključio serijal koncerata Kotor Cable Car organizovanih u okviru KotorArta

Čuveni makedonski virtuozni gitarista, originalnog zvuka, Vlatko Stefanovski, koncert je održao sinoć, a ovog puta, nakon nastupa na KotorArtu 2018. godine gdje je nastupao sa kamernim orkestrom, nastupio je sa trijom. Trio čine, pored Vlatka Stefanovskog, Ivan Kukić, bas gitara, kao i Jan Stefanovski, bubnjevi. Bio je ovo jedinstven spoj mladosti, koja je plijenila svojim entuzijazmom, i iskustva, kojeg krasi lik i djelo Vlatka Stefanovskog, koji je na muzičkoj sceni sjajnih 50 godina.

image

Vlatko stefanovski

-KRSTO VULOVIC

Publika je uživala uz zvuk virtuozne gitare Stefanovskog, ali i solo dionica Ivana Kukića, koji je svirao na šestožičnom basu, kao i mladog Stefanovskog na bubnjevima. Koncert su otvorili sa hitom Makedonsko devojče, a publika je imala prilike čuti, kako hitove iz grupe Leb i sol, tako i one iz solo karijere Vlatka Stefanovskog. Na ljetnjoj pozornici slušale su se pjesme Čukni vo drvo, Jovano, Jovanke, Mamurni ljudi,... Na bis, pored bezvremenih hitova Skoplje i Kao kakao, kotorsku publiku su iznenadili aranžmanom narodne crnogorske melodije Još ne sviće rujna zora.

image

Damir Urban

-KRSTO VULOVIC

Veče prije trija Vlatka Stefanovskog, na Ljetnjoj sceni nastupio je Damir Urban, na koncertu pod nazivom Urban & 4, sa Lukom Tomanom, gitara, Sandi Bratonjom, bas, akustična gitara, harmonika, Sašom Markovskijem, klavijature, i Markom Bradashiem, bubanj. Na višečasovnom koncertu u Kotoru, publiku su vodili kroz višedecenijsko stvaralaštvo, kako grupe Laufer, koja je definisala hrvatsku rock scenu devedesetih, tako i kroz solo karijeru Damira Urbana. Čuli su se hitovi poput Biram ptice, Nitko osim nas, Kendera, Ruke, Sama, Moja voda, Iskra, Mjesto za mene. Koncert je otvoren nešto intimnijom atmosferom uz glas, harmoniku i gitaru u akustik varijanti sa pjesmom Duža riječ, dok su završili koncert sa hitom Mala truba. Oduševljena publika, višeminutnim stajaćim ovacijama, vraćala je muzičare okupljene u grupu Urban&4 na scenu nekoliko puta.

image

Klapa Kambi

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.+3826767

Klapa Kambi imala je nastup 19. jula i kod publike će ostati upamćen po sjajnim izvedbama dalmatinskih hitova i lijepoj energiji. Tenori Eduard Šegota, Jozo Delaš i Duško Britvić, bariton Mislav Biočina, bas-bariton Hrvoje Lozančić i bas Dino Šimera oduševili su publiku izvodeći klapske pjesme ali i obrade dalmatinskih pop pjesama po čemu su i prepoznati široj publici, ne samo ljubiteljima a capella pjesme. Za klavirom je bio Tomislav Šošić. Samo neke od pjesama koje su se mogle čuti, i uz koje je publika pjevala su Cesarica, Lipa moja, Trag u beskraju, Odlazak, Jedna rič, Moja poslednja i prva ljubavi, Sad kada došla si.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 03:14