Незо Хаверић КИЦ / Срђан Бољевић
25/03/2022 u 13:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Незо Хаверић одржао солистички концерт у КИЦ-у

Пjесма jе лиjек за све и jедино музиком можемо да учинимо неко вриjеме бољим - казао jе умјетник

Истакнути црногорски умjетник Незо Хаверић одржао jе солистички концерт у КИЦ-у Будо Томовић у Подгорици. Он се после двиjе године, на истом мjесту, поново дружио са подгоричком публиком, приредивши им jош jедну ноћ за памћење.

- Иако сам имао у међувремену jедан концерт код Сат куле, корона jе учинила своjе, и ево након двиjе године у КИЦ Будо Томовић се враћам поново са старим севдалинкама коjе су неизоставне на моjим концертима. Иако ни сада ниjе идеална ситуациjа у свиjету, пjесма jе лиjек за све и jедино музиком можемо да учинимо неко вриjеме бољим - казао jе Хаверић.

Публика у КИЦ-у јепјевала у глас са Незом, а на репертоару умјетника нашле су се севдалинке не само из Црне Горе, већ и региона, међу њима и једна коју Незо поред својих пјесама увијек радо изводи.

- Имам jа и своjих пjесама, али вечерас нисам хтио да изведем ниjедну од њих, има доста севдалинки коjе волим, али jедну посебну, а то jе "Полетjела шарка птица", и њу увиjек изводим на концертима - казао је Хаверић.

Пјевач је наступио у пратњи оркестра "Таслиџа" под управом Тамира Таловића, а подршку су му пружиле и броjне колеге коjи су били гости концерта, Здравко Ђурановић, Жути Серхатлић, Тања Шетер, Хамза Хаверић, Анђела Вукчевић, Сенада Беглеровић Лековић и глумац Слободан Маруновић коjи jе био специjалан гост на концерту.

- Значи ми подршка колега и те како, више пута сам био гост на концерту Пљеваљских тамбураша, Жутог Серхатлића, Здравка Ђурановића, увиjек се радо одазовем jер ме то испуњава и jа кад њих позовем сви се срдачано одазову и мени jе много драго. Концерт jе такав да не бих да досадим циjело вече и да само jа пjевам публици. Чак и велика имена увиjек имаjу по jедног госта, мене то испуњава и увиjек приуштимо и нашоj публици, много jе љепше jе кад jе разноврсно и кад имате релевантне госте, то много значи и за публику. Срећан сам кад се одазову, то су све моjи приjатељи - казао jе Хаверић.

Његуjући стари севдах, Хаверић чува културно наслеђе од заборава.

- Севдах чувам и његуjем, jа као Староподгоричанин и преферирам стари подгорички севдах, а волим и да пjевам санџачки коjи jе невjероватано лиjеп, ту jе и босански стари севдах. То наjвише волим и то jе таj моj жанр - додао jе пjевач.

Када су планови након концерта у питању, Хаверић истиче да нас је ово вриjеме све научило да не можемо да правимо дугорочне планове.

- Током короне видjели смо да од планова нема ништа, али могу да кажем да сам у неким преговорима и договорима за концерте у Сараjеву. Волио бих, али не могу конкретно да кажем ниjедан датум. Реалан сам, нисам сад jа мега звиjезда региона па да могу на пар мjесеци да правим концерте, али надам се да ће их бити бар по Црноj Гори- закључио jе Хаверић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:36