Sofija Burić / - PLESNI SAVEZ CG
11/10/2024 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšićanka Sofija Burić dvostruka svjetska šampionka u hip hopu

Sofija Burić iz Nikšića se vinula među svjetske plesne hip hop zvijezde. Juče je zlatnom medaljom u plesnoj disciplini hip hop solo postala dvostruka svjetska šampionka u uzrasnoj kategoriji kadeti. Sofija je u konkurenciji imala 215 hip hop plesača iz cijelog svijeta.

- Za one koji nisu iz svijeta plesa informišemo da je  u toku  IDO WORLD HIP HOP & POPPING CHAMIONSHIP u Skoplju,  na kojem učestvuje oko 5000 plesača spomenith disciplina iz cijelog svijeta i traje 9 dana. Takmčenje se održava u sportskoj dvorani “Boris Trajkovski”, saopšteno je iz Plesnog saveza Crne Gore.

image

Takmičenje, ples

- PLESNI SAVEZ CG
image

Sofija Burić

- PLESNI SAVEZ CG

U izuzatno napornom takmičarskom danu sjajan rezultat ostvarila je i Staša Kostić koja je osvojila 5. mjesto u istoj konkurenciji, a u top 12 najboljih takmičarki svijeta plasirale su se i Lana Lasica i Vladana Kostić iz plesnog kluba “Royal”.

- Za sada ističemo da je Crna Gora imala četiri takmičarke plasirane u top 12 najboljih u svijetu i drugu godinu zaredom zlatnu medalju. Uspjeh ne dolazi preko noći i spomenuta plesna  imena  su  unazad osvajale i evropske šampionate  i mnoga takmičenja u regionu. U narednim danima takmiče se u ostalim plesnim kategorijama, a u Skoplje pristiže još  takmičara  iz Crne Gore kojima želimo puno sreće u nastavku takmičenja, navode u saopštenju.

Plesni savez Crne Gore čestita takmičarkama osvojene plasmane, čestita na istorijskom uspjehu trenerima plesnog kluba "Royal", Nini Adžić i Milošu Adžiću, kao i porodicama plesnih takmičarki.

Sofija Burić iz plesnog kluba Royal osvojila svjetsko zlato u konkurenciji 241 hip hop plesača

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 14:22