Travis Skot / JUTJUB
09/08/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novi album Travisa Skota oborio rekord

U prvoj nedjelji prodaje album je premašio cifru od 500 000 prodatih primjeraka i ima više od 650 miliona strimova na globalnom nivou

Novi album Travisa Skota "Utopia" je u prvoj nedjelji prodaje premašio cifru od 500 000 prodatih primjeraka i ima više od 650 miliona strimova na globalnom nivou. Takođe, nalazi se na mjestu #1 Billboard Top 200 liste albuma i UK 100 Top liste albuma.

-Od početka Scottove karijere, on je postao trendseter koji pomera granice modernog hip hopa, unoseći nove zvučne elemente u svoju muziku koji mu, iako često riskantni omogućuju da bude sve uspješniji a dokaz za to je komercijalni titan-album UTOPIA. 

Travis Skot je osigurao svoj prvi zvanični broj 1 album sa svojim aktuelnim izdanjem "Utopia", pri čemu je ostvario ovogodišnji rekord kada je u pitanju broj strimova albuma u prvoj nedjelji izlaska.

Tako je "Utopia" prema podacima Apple Music najuspješniji album ove godine kada je u pitanju broj strimova prvog dana izlaska albuma, što potvrđuje i Spotify navodeći da je ovaj album u prvom danu izlaska imao rekordnih 128 miliona strimova, a u prvoj nedjelji prodaje premašio je 500.000 prodatih albuma. I to sve je uradio digitalno, jer do sada album nije objavljen na fizičkom nosaču zvuka.

Četvrti studijski album za repera porijeklom uz Teksasa pokazao se kao do sada njegov najuspješniji. Njegovi prethodni albumi: "Rodeo" (2015,Epic), "Birds in the Trap Sing McKnight" (2016,Epic), "Astroworld" (2018.Epic) dostigli su mesta u Top 40 albuma.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 10:26