Priјatelji i poštovaoci Zorana Kalezića / Lazar Ružić
04/04/2023 u 18:34 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Omaž Zoranu Kaleziću u KIC-u „Budo Tomović“: Priјatelji ne zaboravljaјu

Svojevrsni omaž ovom velikom umjetniku, vokalnom solisti i kompozitoru narodne muzike okupio je veliki broj poštovalaca njegove muzike koji su uživali u evergrin hitovima i izvedbama njegovih prijatelja

Koncert, posvećen opusu Zorana Kalezića, pod nazivom "Pjevamo Zoranove pjesme", održan je sinoć u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović".

Svojevrsni omaž ovom velikom umjetniku, vokalnom solisti i kompozitoru narodne muzike okupio je veliki broj poštovalaca njegove muzike koji su uživali u evergrin hitovima i izvedbama njegovih prijatelja.

image

Pјesme Zorana Kalezića pјevaće se vјečno

Lazar Ružić

Na koncertu su učestvovali i poznati crnogorski izvođači, Zoranovi prijatelji: Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić, Igor Đurović, Dragan Račić, Tanja Šeter, Dejan Škuletić, Lazar Kalezić, Rajo Simonović, Dragan Koprivica i Goran Jokanović.

image

Pjevali Zoranove pjesme

Lazar Ružić

-Bio bih mnogo srećniji da večeras pjevam kao gost na Zoranovom solističkom koncertu, ali život je odredio drugačiji povod, na žalost onaj tužniji. Zoran je muzička ikona ex-jugoslovenskog prostora, umjetnik čiju muzičku karijeru malo ko može više ponoviti. Na mom solističkom koncertu 2016. godine u KIC-u Budo Tomović Zorana sam kao specijalnog gosta najavio riječima: Davne 1971.godine gledajući u SC Morača Zorana na manifestaciji "Muzički karavan" dok je izvodio pjesmu "Zbog đevojke crnogorke", čitava jedna generacija mladih muzičara i pjevača u tom trenutku je željela da bude Zoran Kalezić. Njemu je pjesma bila život, zato će i on živjeti u sjećanju dok god se slušaju njegove pjesme...a to je dugo, i vječito - kazao je Zdravko Đuranović.

image

Koncert posvećen Zoranu Kaleziću

Lazar Ružić

I interpretatorka izvornog melosa Tanja Šeter izrazila je zahvalnost što je izabrana da bude dio koncerta i oda počast ovom velikom umjetniku.

-Zoran Kalezić je neko ko se naziva legendom exYu muzičke scene, neko ko je na balkanskom prostoru sinonim za Crnu Goru i crnogorsku narodnu muziku, neko ko je prodao milione ploča i time se svrstao u najpopularnije umjetnike, neko ko je vlasnik desetine hitova i neko kome su ti hitovi i one koje je napisao i one koje je otpjevao obezbijedili besmrtnost...Tako da samo mogu reći da mi je čast da sam izabrana među desetak naših umjetnika da Zokiju odam počast i učešćem na ovom koncertu i pjevanjem njegove pjesme. Vjerujem da će publika sigurno uživati u Zoranovim pjesmama i osvrtu na njegovu bogatu karijeru - kazala je Šeter uoči koncerta.

image

Koncert posvećen Zoranu Kaleziću

Lazar Ružić

O Zoranu su govorili muzički stvaraoci Milorad Mićo Miranović i Sulejman Beća Kujević, organizaciju koncerta potpisuju Dragan Koprivica i Aleksandar Saša Magovčević, a program su vodili Dragan Koprivica i glumica Jovana Todorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:50