Најава спота / -СКРИНШОТ/ИНСТАГРАМ
08/04/2022 u 09:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијера новог сингла групе САРС "Хеј кафано" у подне на Радију Д

Званична премијера пјесме и спота биће на Јутјуб каналу бенда у 14 часова, најавио је Жарко Ковачевић

Радио Д је за данас у подне заказао премијеру новог сингла групе САРС "Хеј кафано", чија ће званична премијера бити на Јутјуб каналу бенда у 14 часова. Фронтмен бенда Жарко Ковачевић је открио да су током короне чланови САРС-а доста времена проводили у кафани гдје је и настала инспирација за овај сингл.

- Свима нам је недостајао тај социјални аспект живота, а поготово дружења по кафанама. Кафана као кафана за мене лично представља мјесто опуштања, мјесто добре емоције и на крају крајева једне катарзе. Зато смо и одлучили да јој посветимо пјесму - казао је нашем Радију Д, Ковачевић.

image

Група САРС

- ФОТО: ЈАН КОЦЈАН

Да ли је кафана и слушаоцима мјесто дружења и забаве, како за младе тако и за старе, видјеће, како је казао, по коментарима.

- Наратив цијеле пјесме је хронолошки, од уласка у кафану до изласка из ње, одласка кући, али и свега онога што се дешава у међувремену. Ето, то смо успјели да спакујемо у три строфе нове пјесме. Оно што ми је посебно драго је што смо за спот позвали људе да пошаљу снимке из њихових кафана и наишли смо на сјајан одзив широм Европе, а чини ми се чак и свијета јер смо клипове добили са свих страна. Нажалост, нисмо могли све да их искористимо, али смо успјели да уклопимо већину. Драго ми је да смо направили сарадњу са људима који воле нашу музику и који су подијелили са нама њихов провод у кафани како би направили овај заједнички пројекат - објаснио је Жарко.

Интересантно је, како је открио, да су демо верзију пјесме завршили још у јануару 2020, па је стога ишчекивање да пјесма угледа свјетло дана међу члановима бенда још веће.

- Кафана је била једна од пјесама које су биле у демо форми још 2020, тако да поред ње имамо још спремних пјесама. Чим завршимо промоцију Кафане, бацићемо се на нове. Обећао сам и нисам испунио обећање са неких концерата да ће Кафана бити током прошле године, исто као што сам обећао да ће цио албум бити до прољећа готов, али како ствари стоје, биће то ипак током јесени. Сада сам скоро сигуран у то да ће нови албум групе САРС "Писмо", на којем је Кафана други сингл, изаћи на јесен ове године - рекао је Ковачевић.

image

Група САРС

- ФОТО: ЈАН КОЦЈАН

Излазак албума, како је истакао, помјерили су и бројни заказани концерти по Европи и региону.

- Засад немамо ништа потврђено за Црну Гору. Коцертну сезону отварамо у Амстердаму крајем априла. Наступаћемо широм бивше Југославије, али и тамо гдје нас позову. Оно што је значајно за нас и што нам је уједно и велики изазов јесте турнеја по Њемачкој у октобру, гдје ћемо имати седам концерата за седам дана. Вама ћемо се љетос најближе примаћи на Тјентишту, гдје ћемо наступити на ОК фесту, 17. јула - закључио је фронтмен Сарса Жарко Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:21