Бајага и Маја / Фото: Небоjша Бабић
13/02/2022 u 14:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Признање за пјесму Бајаге и бенда E-play

Маjа Цветковић и jа се дуго познаjемо, њен предлог ми се одмах допао а и иначе ми се допада то што она ради. Зато jе моjа реакциjа била - Хаjде да пробамо, казао је Бајага

Пјесма "Хотел Jугославиjа" коjу су прошле године обjавили Момчило Баjагић Баjага и бенд E-play, освоjила jе наjвише гласова жириjа новоустановљене награде "Пјесма године" емисиjе Бунт.

-Маjа Цветковић и jа се дуго познаjемо, њен предлог ми се одмах допао а и иначе ми се допада то што она ради. Зато jе моjа реакциjа била - Хаjде да пробамо. Како jе вријеме одмицало, све смо љепше и љепше сређивали пјесму. Мислим да jе баш добра идеjа да људи коjи иначе не свираjу заjедно, понекад направе и таj искорак, да сарађуjу и нешто направе заjедно- нарочито кад испадне овако добро и на опште задовољство, као што jе пјесма "Хотел Jугославиjа" - казао је Момило Баjагић Баjага.

Емисиjа Бунт jе установила ову награду прошле године а образлажући другу по реду додјелу признања за наjбољу пјесму, ауторка и уредница емисиjе Бунт,Бранка Главоњић jе навела:

- Иако су последње готово три године због ситуациjе изазване пандемиjом вируса Ковид-19, знатно успориле дешавања на домаћоj рок сцени у смислу jавног извођења ове музике, испоставило се да стваралачки жар домаћих аутора ниjе угашен. Награда емисиjе Бунт за пјесму године jе и установљена да би била нека врста подршке у временима када jе све важниjе од умјетности, jер свака врста умјетничке форме jе попут хране, ваздуха и воде, незаобилазна карика коjа чини нашу свакодневицу љепшом и лакшом. Када чуjете сваког мјесеца преко двадесет пјесама и видите исто толико сjаjних видео остварења, онда jе и ваш задатак да на неки начин наградите рад и труд музичара, коjи упркос свему вриједно ствараjу.

Почиње 6. Бунт рок фестивал

Дуго очекивано, шесто издање фестивала посвећеног новим, младим ауторима и бендовима, моћићемо да пратимо од сриједе 16. фебруара (РТС2) и да сазнамо коме ће, међу 18 такмичарских бендова, титулу прослиједити побједници претходног издања Бунт рок фестивала, група "Лагана Среда". У првом полуфиналу, такмичиће се групе: "Успон лjудског бића", "Булка", "Кратки с временом", "Cactus Fields", "Ascend", "Чувари ствари", "Фусноте", "Two Coins From Mercury" и "Гласови из унутрашњости". У ревиjалном дијелу, наступиће побједници петог БРФ-а, група "Лагана среда".

Маја Цветковић је истакла да је ово за њу било занимљиво искуство.

-Иако знамо каква jе Баjагина биографиjа и шта jе све постигао, какви су све његови таленти- нисам знала како ћемо се уклопити. Док смо радили на пјесми а потом и током снимања видео спота, сазнала сам и нешто ново о њему и испратила какав jе његов приступ сваком сегменту настаjања пјесме, од стихова до музике. Током процеса, одлично су се уклопили и остали чланови мог и Баjагиног бенда- Трут и Немања из Е-плеjа, као и Локнер- коjи jе дао специфичан шарм и сасвим посебан музички "зачин" пјесми "Хотел Jугославиjа" и све jе испало сjаjно - додала jе Маjа Цветковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
БАЈАГАE PLAY
21. septembar 2024 07:25