Rade Šerbedžija se vraća u Lisinski / -SKRINšOT/JUTJUB
05/10/2023 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rade Šerbedžija se vraća u Lisinski

Uz umjetnika će nastupiti njegova kćerka, glumica Lucija Šerbedžija, te istaknuti gosti, nagrađivani muzičari i prijatelji - Damir Urban i Vlado Kreslin

Glumac i muzičar, Rade Šerbedžija se nakon dvije godine vraća u Lisinski.

Na koncertu naziva "Eto pjesma", po istoimenom hitu s posljednjeg albuma "Ne okreći se, sine", uz Radeta će nastupiti njegova kćerka, glumica Lucija Šerbedžija, te istaknuti gosti, nagrađivani muzičari i prijatelji - Damir Urban i Vlado Kreslin.

Publika, kažu organizatori, na ovom koncertu može očekivati nove, dosad neobjavljene pjesme. Predstaviće i pjesme s odličnog posljednjeg albuma "Ne okreći se, sine", a obožavaoci će moći uživati i u starim hitovima koji su obilježili njegovu veliku karijeru. U Lisinski dolazi nakon koncerta koji će 8. oktobra održati u Beču, a turneju nakon Zagreba nastavlja 3. novembra u Ljubljani.

Ove godine je Festival drama i serija (FEDIS) 27. septembra objavio da je Rade Šerbedžija dobitnik njihove specijalne nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji u regionu, a proslavljenog dramskog umjetnika prozvali su najuspješnijim glumcem ovih prostora.

- Šerbedžija je gospodar pozornice, svojim prepoznatljivim šarmom osvojio je srca publika širom svijeta, a nema bolje prilike da to doživite u Lisinskom i zato ne valja propustiti ovaj koncert. Njegove bogate muzičke performanse pamtimo po snažnim emocijama, interakciji s publikom i sjajnim gostima koje prati neponovljivi Zapadni kolodvor - stoji u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:52