Darko Rundek / -JUTJUB/SKRINŠOT
17/11/2023 u 11:05 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rundek i Porto Morto obradili kultni hit Haustora

„Crni žbir" je pjesma legendarnog benda Haustor

Hrvatski bend Porto Morto predstavio je obradu pjesme "Crni žbir", a u ulozi velikog brata, crnog žbira koji stalno nadgleda, pazi kako ne bi prešli crtu, toliko tanku i gotovo prozirnu, našao se ko drugi nego Darko Rundek.

– "Crni žbir" je pjesma legendarnog benda Haustor, s njihovog debitantskog istoimenog albuma iz ‘81. Nama je uvijek bila nekako zanimljiva jer je u svoje vrijeme predstavljala, čini nam se, prilično progresivan najavni singl jednog tako relevantnog debitantskog albuma. Smatrali smo je svojevrsnim drum‘n‘bassom prije drum‘n‘bassa, a koji je u nekom trenutku života imao uticaj na naš muzički vokabular – rekli su Portovci i dodali:

– Pošto i mi imamo svoje sopstvene nadzornike, pogledajte kako se završio obračun dvije sile, nove i stare škole čuvara reda. Darka smo naravno ‘zarobili‘ u podrumu našeg studija jer se u današnje vrijeme od autorske muzike puno teže može živjeti nego u njegovo doba.

U svom studiju Šećer momci su do sada ugostili KUKU$, Shiru Rodbinu, z++-a, Eda Maajku.

Sessioni su započeti prije oko godinu dana, a cilj benda bio je da dovede u studio neke svoje heroje, ali i kolege sa scene, kako bi obradili pjesme u novom, portomortovskom aranžmanu, ali i da bi odali čast određenim artistima i pjesmama koje su negdje kroz život kao ljudi i muzičari gajili.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:46