Поповић  / Фото: РАС Србија
26/06/2021 u 22:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саша Поповић: Велике су шансе да ове године у Звездама Гранда побиједи неко из ЦГ

О побједнику одлучује само публика, каже челник Гранда

Мислим да у овом тренутку највише шансе има да неко из Босне, Црне Горе или Македоније побиједи у звездама Гранда, казао је челник Гранда Саша Поповић.

Саша је испричао због чега је одлучио да ове године промијени начин гласања, те да о побједнику одлучује само публика, иако је ранијих година и жири гласао у финалу.

- То сам урадио да бисмо избјегли пријатељства у гласању. Неко је добар са неким од ментора, па његовом кандидату да 12 поена и слично. Зато сам одлучио да буде само смс гласање и да само публика одлучује - рекао је Поповић у поменутој емисији.

Он је открио и како ће тачно изгледати финално вече.

- У првом кругу се представља свих 16 финалиста и не смију да пјевају више од 3 и по минута. Након првог пресјека испада осам такмичара. У другом кругу имају по 2 и по минута и испада четири такмичара, остаје четири. У трећем кругу испада још двоје, и на крају остаје двоје, то је као суперфинале. У сваком кругу са једног телефона може да се пошаље највише 20 смс порука за једног такмичара - објаснио је Саша Поповић.

Поповић је рекао да, судећи по искуствима од претходних година, сматра да такмичари из Србије имају најмање шансе за тријумф.

- Босанци, Црногорци и Македонци лудачки гласају, а Србија као да спава у финалу. Откад је такмичење регионалног карактера, по смс гласовима такмичар из Србије никад није побиједио, једино је 2017. године по гласовима жирија побиједио Алекса Перовић. Мислим да у овом тренутку највише шансе има неко из Босне, Црне Горе или Македоније, али никад се не зна, можда се Србија пробуди - додао је он. 

Поповић је открио да у наредној сезони неће бити промјена у саставу жирија, али да ће зато доћи до измјена када је ријеч о броју такмичара и броју кругова које треба да прођу до финала.

- Нема промјена у жирију, ово је најбољи жири до сада, а прошло је више од 200 личности. Имаћемо фантастичну сценографију, то могу да кажем, и радимо по оном систему да је прво коло слијепа аудиција. Биће мање кандидата следеће године из овог разлога - раније је било мање кандидата и 18 кругова до финала, а сада до финала има осам кругова. Боље је када има више кругова, јер се кандидати више пута појављују, мора да постоји неки континуитет. Тако они већ за вријеме такмичења постају звијезде - објаснио је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:55