Арт вива денс / -Приватна архива
21/10/2021 u 12:15 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седам медаља на свјетском првенству за никшићке плесаче

Успjех креативног студија ART VIVA DANCE из нНикшића на свjетском првенству у умjетничким плесовима у Будви

Свjетско првенство у умjетничким плесовима у организациjи Удружења плесних умjетника и стваралаца Црне Горе и Свjетске плесне федерациjе WADF,одржано jе недавно у jедном будванском хотелу. На првенству jе учествовало преко 500 плесачa из 13 земаља Европе, међу коjима и КС Art Viva Dance из Никшића. Они су учествовали на фестивалском и на свjетском диjелу првенства. Када jе у питању фестивалски дио три формациjе jуниора у дисциплини Mtv comercial освоjили су два прва и jедно друго мjесто, формациjа одраслих у дисциплини Mtv заузела je прво мjесто, а исту позициjу освоjила jе и група Мини кидс као формациjа мини кидс у истоj дисциплини. На Свjетском првенству учествовале су двиjе формациjе кидс у дисциплини етно -фолклор гдjе су освоjиле прво и друго мjесто.

Како су истакли из КС Art Viva Dance такмичење у Будви jе од великог значаjа за све коjи радe са дjецом када jе плес у питању.

-Такмичити се у своjоj земљи, а при том имати конкуренциjу из других земаља, попут Италиjе, Пољске, Чешке,Словениjе, Србиjе, и многих других jе изазов. Наша Будва, jе била као у сезони, пуне плаже, базени хотела, претопло вриjеме, па чак и купачи доприниjели су да сав таj прекрасни амбиjент додатно поjача утисак. Срећни смо и задовољни, родитељи наше дjеце одушевљени и то нам jе мотив да радимо и стварамо убудуће. Очекуjу нас и припремe за ново такмичење ускоро у Сараjеву - казала је кофеограф Тања Чолевић, директорицa плесног клуба КС Art Viva Dance.

А.Ш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:09