/ -INSTAGRAM
27/04/2024 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britni Spirs konačno postigla nagodbu sa ocem

Američka pjevačica Britni Spirs je postigla nagodbu sa svojim ocem Džejmijem više od dvije godine nakon što je sudski nalog ukinuo konzervatorsko pravo koje mu je dalo kontrolu nad njenim životom, saopštili su njihovi advokati.

Advokati pop zvijezde i njenog oca nisu otkrili uslove nagodbe, koji su potvrdili nagodbu za Si-En-En (CNN).

Njeno konzervatorsko pravo je prekinuto u novembru 2021, ali pravne bitke su oko advokatskih honorara i navoda o nedoličnom ponašanju pri rukovanju konzervatorskom službom su se nastavile.

Džejmi Spirs negira sve navode protiv njega, a njegovi advokati tvrde da Spirs ‘‘voli svoju kćerku i neumorno radi da je zaštiti‘‘.

Pjevačica je 2008. godine stavljena pod sudski nadzor, a njen otac je služio kao njen konzervator za većinu 13-godišnjeg aranžmana, nadgledajući i kontrolišući sve finansije i medicinske odluke njegove odrasle ćerke.

U junu 2021, Spirs je svjedočila na sudu prvi put nakon 13 godina i zamolila je sudiju da je oslobodi konzervatorske službe, koju je sudiji kategorisala kao ‘‘uvredljivo".

U svom svjedočenju, Spirs je tvrdila da ju je, dok je bila pod nadzorom, njen menadžment prisiljavao da ide na turneju protiv svoje volje, da joj je bio prepisan litijum zbog čega se osjećala ‘‘pijanom" i da joj nije bilo dozvoljeno da se uda ili da ima djecu.

‘‘Konzervatorstvo mi je oduzelo ženstvenost, pretvorilo me u dijete. Postala sam više entitet nego ličnost na sceni. Uvijek sam osjećala muziku u svojim kostima i krvi, to su mi ukrali", napisala je Spirs u svojoj autobiografiji ‘‘Žena u meni‘‘, objavljenoj krajem 2023, dvije godine nakon okončanja konzervatorstva, prenosi Tanjug.

Oblik zakonskog starateljstva poznat kao konzervatorstvo, koje je uspostavio njen otac 2008. godine nakon što je doživjela krah mentalnog zdravlja, značio je da nije mogla sama da donosi odluke o svom tijelu, poslu i zdravlju. Ovom odlukom bilo joj je onemogućeno da se sama kreće bilo gdje izvan kuće, da vozi auto, snima pjesme i neautorizovano daje intervjue, a ograničenje se odnosilo i na njeno reproduktivno zdravlje i sposobnost. Njoj je postavljena trajna kontracepcija čime je spriječena da zatrudni tokom trajanja konzervatorstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:59