/ -EPA EFE
24/06/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Coldplay postavio novi standard za muzičku industriju

Smanjili emisiju ugljenika na turneji za 59 odsto

Bend Coldplay uspio je da smanji emisiju ugljenika na svojim nastupima za 59 odsto, što ih čini jednim od prvih ekološki osviještenih bendova u svijetu.

Naime, kada su članovi benda 2021. godine najavljivali turneju "Music Of The Spheres", otkrili su da će smanjiti emisiju ugljenika na svojim nastupima za najmanje 50 odsto u poređenju s prethodnom turnejom.

No, nedavno su objavili da su već premašili ovaj cilj, postigavši 59 posto smanjenja izravnih emisija ugljenika tokom prve dvije godine turneje. Informaciju o tome potvrdili su i iz MIT Environmental Solutions Initiative.

Kako dalje navode, ovo izvanredno postignuće dokaz je preciznog planiranja, inovativnih rješenja i predanosti svih uključenih u turneju. S tim u vezi postigli su brojne pozitivne rezultate kao što je sedam miliona posađenih stabala, koje je podržala organizacija One Tree Planted. Na taj način obnovili su približno 10.000 hektara zemlje u 24 države.

Takođe, koristili su reciklirane baterije za nastupe i LED narukvice, koje su fanovi vraćali poslije nastupa, a uspjeli su postaviti i dva uređaja za čišćenje okeana i uštedjeti na gorivu za letove. Posebno ističu i da je 72 posto otpada preusmjereno na recikliranje i kompostiranje te da je onima kojima je to potrebno donirano 9.625 obroka i 90 kilograma higijenskih proizvoda,

Iako su postigli značajne rezultate, članovi benda priznaju da još uvijek imaju mnogo toga učiniti. Oni će se nastaviti zalagati za industrijske standarde u održivom obilasku i izvještavanju o emisijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 01:25