Gale Kerber sa nagradom grada Niša / -SKRINšOT/INSTAGRAM
12/01/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Goran Šepa, frontmen rok grupe Kerber, dobitnik najvišeg priznanja grada Niša

Ovo je priznanje nekim drugim vrijednostima koje možda nisu toliko proširene u ovo naše vrijeme – priznanje za dosljednost, ističe Gale

Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber, pjevač i osnivač popularne niške rok grupe Kerber dobio je nagradu "11. januar", najznačajnije priznanje Grada Niša

Šepa je na dodeli priznanja istakao da je pored mnogih nagrada, priznanja i diploma koje je do sada dobio, prvi put dobio i nagradu Grada Niša.

- Počastvovan sam, ponosan i radostan što dobijam nagradu posle toliko godina. Prije svega sam radostan jer smatram da je ovo priznanje nekim drugim vrijednostima koje možda nisu toliko proširene u ovo naše vrijeme – priznanje za dosljednost. Priznanje bendu koji preko 40 godina radi ovo što radi i vrlo je dosljedan bend na svom polju, priznanje "sportu" kojim se bavim, priznanje čovječnosti - istakao je Šepa.

On se zahvalio Pjesničkoj družini "Svetionik" koja ga je predložila za nagradu "11. januar", Skupštini grada koja ga je podržala, vojsci i crkvi.

- Moje vaspitanje je duboko vezano za tu priču. Sve ovo što radim, radim iz poštovanja prema tim institucijama – vojsci i crkvi. Vaspitavan sam da su to dvije najvrednije stvari duhovnog svijeta – patriotizam i vjera. Toga se držim, a to je rekao i mnogi veći od mene patriota i pjesnik Dučić - izjavio je Šepa za Telegraf.

Popularni Gale je najavio novi album grupe Kerber, ali nije mogao da precizira vreme kada će biti objavljen.

- Mi nove pjesme stalno izdajemo, imamo sad četiri, pet novih na Jutjubu, ali ja sam još uvijek staromodan, ja volim da skupim u jedan materijal. Da li će to biti neki elektronski nosač zvuka ili vinil koga ja zdušno pozdravljam, ne znam, ali radimo na tom polju. Malo jesmo lijeni, ali morate shvatiti da mi više nemamo 20 godina, da nemamo ambicije da se proslavimo, da trčimo, da pobjeđujemo. Mi sad uživamo u muzici na sasvim drugi način - naglasio je Šepa.

Dodao je da svako ima u životu svoj "level", a njihov "level" je sada uživanje u muzici i zato kasne sa izdavanjem novog albuma.

Kazao je da će ove godine biti koncerta u Nišu, ali neće biti vezan ni za kakvu godišnjicu, jer on ne voli godine, već će biti vezan za neki događaj ili neku emociju Kerbera.

- Proslavili smo 40 godina koncertom na Ljetnjoj pozornici onako kako smo zamislili. Potom smo prošle godine imali koncert na jednom festivalu koji želim da podržim jer u Nišu, odnosno u svakom većem gradu što je više festivala to je više mogućnosti da ispliva nešto što vrijedi. Pobornik sam muzike i festivala, što ih više bude to ćemo mi biti ispunjeniji i nećemo da se rasplinemo na ovo sve drugo što nam se događa - naglasio je Šepa.

Nagrada "11. januar" u niškom Narodnom pozorištu uručena je i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi i Vojnom orkestru Niš.

Pored plakete i statue, nagrađeni će i podijeliti novčanu nagradu koja ukupno iznosi 500.000 dinara, piše Telegraf.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 00:30