Džoker opet / skrinšot/jutjub
15/10/2024 u 21:04 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nastavak „Džokera“ mogao bi da na blagajnama izgubi od 150 do 200 miliona dolara

Nastavak hit filma "Džoker" loše prolazi na blagajnama. Do sada je neobičan mjuzikl o Betmenovom zloglasnom neprijatelju zaradio 51,5 miliona dolara u SAD i 165 miliona dolara na globalnom nivou nakon dvije nedjelje od premijere, piše Varajeti.

Poređenja radi, prvi „Džoker“ je zaradio 96,2 miliona dolara na domaćem tržištu i 248,4 miliona dolara na globalnom nakon tri dana prikazivanja.

Nastavak neće zaraditi ni približno toliko do kraja prikazivanja u bioskopima, a predviđa se da će prodaja karata stati na 65 miliona dolara u zemlji i 210 do 215 miliona dolara na globalnom nivou kada „Folie à Deux“ napusti veliko platno.

To je veliki problem jer „Džoker 2“ košta 200 miliona dolara za proizvodnju i otprilike 100 miliona dolara za marketing i distribuciju.

image

Đoker opet

plakat

Ovim tempom, film se neće približiti ni blizu 450 miliona dolara potrebnih da se isplati njegovo stvaranje (prodaja ulaznica je podijeljena između studija i vlasnika bioskopa).

Izvori iz Vorner Brosa kažu da će film dostići čak 375 miliona dolara.

Nakon što su kritičari i publika loše primili ovaj film, koji je dobio 33 odsto na Roten Tomejtos i rijetku ocjenu „D“ na Sinemaskoru, to će biti jedan od najvećih filmskih neuspjeha u godini.

Film će izgubiti 150 do 200 miliona dolara, prema procjenama insajdera, kao i trojice rukovodilaca koji poznaju slične produkcije.

Jedan izvor Varajetija spekuliše da će film na kraju izgubiti i više od 200 miliona dolara, dok drugi vjeruje da bi šteta mogla biti bliža 125 miliona dolara.

Nastavku "Džokera" treba 450 miliona da bi bio "na nuli": Debakl prvog vikenda prikazivanja

- Sve procene anonimnih ‘insajdera’ ili ‘rukovodilaca’ su pogrešne i nastavljaju trend u kome se glasine prijavljuju kao činjenice. Film nastavlja da se prikazuje u bioskopima, ove nedjelje stiže u Kinu, i nastaviće da zarađuje i nakon što se premjesti na male ekrane - rekao je portparol Vorner Brosa.

Vorner Bros. može povratiti barem dio svoje investicije kada „Folie à Deux“ stigne na striming platforme 29. oktobra.

Ipak, njeni mali prihodi su šokantni kada se izme u obzir koliko je zaradio prvi deo – dobio je 335 miliona dolara u Sjevernoj Americi i 1,078 milijardi dolara širom svijeta i u to vrijeme bio film sa najvećom zaradom u istoriji.

„Džoker“ je bio jedna od najprofitabilnijih adaptacija stripova ikada – iako je Vorner Bros morao da podijli bogatstvo sa dva kofinansijera.

Ali „Folie à Deux“ je već previše košta, dijelom zbog honorara reditelja Toda Filipsa i glumca Hoakina Feniksa, koji su obojica zaradili po 20 miliona dolara unaprijed, kao i Lejdi Gage, koja se pridružila timu za 12 miliona dolara.

Analitičari vjeruju da je Filips otuđio bazu obožavalaca DC-ja unoseći pjesme i ples u nastavak, što je rezultiralo ogromnom razlikom u prodaji između prvog i drugog „Džokera“.

Dok je original bila mračna i jeziva drama koja je pozajmljena iz filmografije Martina Skorsezea, sledeće poglavlje je fantastični mjuzikl.

- Filmadžije treba pohvaliti što su zauzeli nekonvencionalan pristup u nastavku, dodajući i romansu i Lejdi Gagu. Ali ovaj put, nije uspjelo - rekao je analitičar David A. Gros.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 21:05