Цеца и Аркан  / Фото: Архива
13/07/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Српска мајка-јунакиња доба злог": Цеца пријети тужбом због документарца

Снимала је прескупе спотове, док су добровољци паравојне јединице којом је командовао њен супруг вршили ратне злочине, тврди се у документарцу

Прије него што је емисија "Српска мајка" из серијала "Јунаци доба злог" стигла на сто монтажера, фолк дива Светлана Цеца Ражнатовић упутила је захтјев да се та емисија не емитује.

Ражнатовићева је преко свог правног заступника упутила захтjев за неемитовањем редакцији телевизије Н1, а потом и Аудио и видео продукцији ЈСП.

Како је написала у допису, уколико се емисија, ипак, буде емитовала, односно уколико се не поступи по допису "биће принуђена да покрене одговарајуће судске поступке како би заштитила свој лик и дјело".

Kако је навела директорка Аудио и видео продукције ЈСП Јована Полић, разлог због ког се тражи да се емисија о  Ражнатовићки не емитује јесте тај што су досадашњи "јунаци доба злог" приказани у негативном контексту.

У допису Ражнатовићке истиче се да она није политичар, већ естрадна умјетница "иза које стоји вишедеценијска каријера и обожаватељи из региона", уз додатак да је заштитила жиг, лик и дјело, те да се ништа у вези са њеним ликом и дјелом не може објављивати без њене сагласности. 

image
Фото: Драган Мујан, Нова.рс

Полић, пак, поручује да се ауторски тим емисије "Јунаци доба злог" бави оним што Ражнатовић није заштила.

image

Полић

Фото: Н1

- Бавимо се чињеницом да је ђускала по естрадним бинама и снимала прескупе спотове, док су добровољци паравојне јединице којом је командовао њен супруг Жељко Ражнатовић Аркан вршили ратне злочине. Бавимо се чињеницом да је била вјерна друга Милорада Улемека Легије, Душана Дуће Спасојевића и Милета Kума Луковића, од којих су неки од ње тражили алиби, а она пристала, да посвједочи да су у дану атентата на премијера Зорана Ђинђића логистичари убиства боравили у њеној вили - наводи се у саопштењу.

Аутори емисије се баве и чињеницом да је учествовала у фудбалским махинацијама и препродајама фудбалера, због чега је и осуђена.

- Бавимо се чињеницом да су они који су се супротстављали 'мушких срца ломилици' били премлаћивани, а онда уочи суђења, волшебно одустајали од гоњења. Бавимо се чињеницом да моћ и утицај ове 'српске мајке' не извиру само из оног што ради, већ и из моћи и утицаја оних са којима је радила или ради: оно што су јој у једном часу били Шабан, Аркан, Легија или Шиптар, накнадно Борислав Пелевић, Ивица Дачић и Драган Марковић Палма, данас је – Александар Вучић. Бавимо се, коначно чињеницом да се супруга паравојника са хашке оптужнице, и сама са криминалном прошлошћу, и после свега, осјећа толико моћном да нико никад није смио или хтио да сними филм или емисију о неестрадном животу ове естрадне умјетнице - истиче се у саопштењу аутора емисије. 

Полић закључује да притисак неће уродити плодом и да ће емисија бити емитована у заказаном термину.

До сада су кроз "Јунаке доба злог" представљене каријере и животи Милорада Вучелића, Ивице Дачића, Синише Малог, Милорада Додика, Драгана Ј. Вучићевића, Александра Вулина и Горана Весића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:25