/ Фото: Архива
13/12/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тимотијевић: "Беса" је донијела нешто ново на нашим просторима

Ликови су већи од живота и подигнути на један виши ниво, каже глумац

Глумац Милош Тимотијевић остварио је запажену улогу Петрита у серији "Беса", а како каже у интервјуу за Блиц, та серија је донијела нешто сасвим ново на овим просторима.

- Поднаслов друге сезоне је “Породица је све”. У првој сезони је био шта би био спреман да учиниш да сачуваш породицу. Живимо у времену гдје је све несигурно и пољуљано, па и породица. То је просто такав систем. Сужава нам се простор, а да нисмо ни свјесни. Kува нас као жабу постепено. Све се урушава. На крају ћемо остати сами зато што нисмо хтели или имали времена да узвратимо. А “Беса” је као жанровску одредницу донијела нешто ново на наше просторе. Ликови су већи од живота. Подигнути на један виши ниво. И самим тим се не предају чак и кад су притиснути са свих страна - рекао је Тимотијевић за Блиц.

image
Фото: Немања Николић

Говорећи о свом лику кажу да Петрит има јако унутрашње превирање и да оно долази до изражаја у овој сезони. 

- Веома ми је драго што је сценариста гурнуо лик у ове воде, јер се то само наслутило у првој сезони. Сада у другој сезони је пуна лепеза боја и лудила. Петрит је један од мојих најдражих ликова које сам до сада одиграо. Управо та дуалност коју сте помињали. А са друге стране част ми је што сам дио оваквог пројекта и ове продукције. То је у данашње вријеме код нас ријетка појава и зато сам захвалан- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:15