Са прошлогодишњег протеста музичара у Подгорици / Фото: УЕУ ЦГ
23/01/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење естрадних умјетника и извођача Црне Горе незадовољно важећим епидемиолошким мјерама

Музичка бранша је увијек на удару

Незадовољни важећим епидемиолошким мјерама Удружење естрадних умјетника и извођача Црне Горе најавили су за сјутра у 12 сати протест испред Владе. Како је најавио Михајло Миха Радоњић из Удружења, окупиће се бројни музичари како би на тај начин скренули пажњу на себе а све у циљу да се прекине забрана музичких наступа у кафићима. Према постојећим мјерама угоститељски објекти у Црној Гори могу да раде до поноћи, без музичког програма уживо или ди-џејева.

- Ништа се није промијенило, имали смо неких кратких периода гдје смо могли да радимо али ево годину дана касније послије цијелог тог искуства које нам је рекло да музичари немају везе са овим епидемиолошком бројкама поново нам се дешавају исте ствари. Питамо се по ко зна који пут зашто и нико не умије да нам каже логичан одговор. Свјесни смо да морају да постоје мјере које се морају поштовати али оваква ситуација гдје немамо никакве приходе је тешко одржива. Велики број музичара живи искључиво од музике- казао је Радоњић.

Пјевачица Крстиња Тодоровић, истиче да јој је жао што су музичару увијек на удару епидемиолоших мјера.

-У понедјељак нећу бити у могућности да присуствуjем протесту из приватних разлога, али ћу свакако подржати колеге на друштвеним мрежама, моjа породица ће бити на протесту и надам се да ћемо пробудити свиjест надлежних да имаjу слуха за нас. Што се мjера тиче, жао ми jе што jе музичка бранша на удару и што смо увиjек "криви" за све. Искрено се надам и стрпљиво чекам да коначно кренемо нормало да радимо - казала је Крстиња.

"Невjероватно jе колико jе људима коjи се баве музиком наниjето штете а да се нико ниjе запитао како jе не радити годину дана", истакао jе Бојан Делић.

-У земљи у коjоj се апсолутно не поштуjу правила, а о томе сведоче броjни докази, музичари, ди-џејеви и живе свирке су означени као главни извор заразе. Никога нећу оптуживали лично и никоме ниjе лако посебно здравственим радницима али ово ниjе прави пут како се раде ствари, у то сам сигуран. Проћи ће и ово, као и увиjек опстаjу само наjjачи у наjупорниjи - поручио је Делић, и наставио:

- Не знам jош хоћу ли бити на протесту jер можда нећу бити у Црној Гори тих дана... Мада, протеста има толико да ми се чини да по мало и губе смисао или не... не знам ни сам - закључио је Делић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:41