/ Фото: Приватна архива
24/06/2021 u 07:21 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђакон Иван и Даница Црногорчевић посветили пјесму Јасеновцу

"Рано моја" аманет млађима

Најпопуларнија вокална солисткиња и интерпретаротка духовне и етно музике у Црној Гори Даница Црногорчевић, својим досадашњим хитовима "Весали се српски роде" и "Маријо славна" додаје и пјесму "Рано моја", која је настала као својеврсни аманет будућим генерацијама.

Пјесму која говори о страдању српског народа у Јасеновцу и Доњој Градини прати и видео спот који ће вечерас премијерно бити приказан у Градишки у 20 сати.

У споту се појављује глумица Љиљане Чекић, која својом појавом и изразом, буди најдубље емоције ове вриједне музичке приче.

- Пјесма је настала као жеља да душа изрази бол због невиђене жртве коју је мој народ поднио у двадесетом вијеку - казао је ђакон Иван Црногорчевић, аутор текста, и додао да као хришћанин, успијева наћи смисао тог страдања и увидјети величину жртве иза које се, полако али сигурно, помаља васкрсење.

- То је оно што тами патње даје циљ, а жртвама неопходни мир - описао је Иван своју пјесничку и духовну мотивацију за пјесму "Рано моја".

Пјесму је и овога пута маестрално отпјевала његова супруга Даница. Како је признала, осјећа велику част што има прилику да буде дио овако значајног пјесничког и музичког дјела.

- Надам се да сам својим гласом довољно добро изразила емоцију коју ова тема захтијева. Ова пјесма ми је сигурно до сада једна од најзахтјевнијих, баш из разлога што се ради о опјеваном мученичком страдању, највећем у српском народу – казала је Даница.

У филмској екипи која је урадила спот су сценариста и сниматељ Зоран Пилиповић, редитељ Бошко Крљаш, асистент сниматеља Данијел Шпадић, расвјетљивач Милан Матијаш, шминкерка Александра Јапунџа и монтажер Горан Пузић.

У програму којег организује СКПД "Просвета", осим Данице Црногорчевић, у Градишки вечерас од 20 сати, наступиће и Мирослав Вуковић, Николина Калајџић и Миња Шукало.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:28