Фестивал културе Забјело / -Фестивал културе Забјело
18/06/2022 u 15:47 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Фестивал културе Забjело сакупио 13.000 еура у донациjама

Фондациjи "Баjкери добре воље" у износу од 6.500 еура и домаћинима фестивала, Фудбалском клубу Забjело у износу од 7.000 еура, уз симболичну разлику у знак захвалности на уступљеном стадиону

Неколико дана било jе потребно да се слегну утисци са Фестивала културе Забjело, историjског музичког догађаjа, на коjем су наступили Зостер, Партибреjкерс, Дарко Рундек и Екипа, као и домаћи бенд Парампашчад. Броjност посjетилаца jе била пресудна да би се остварила и хуманитарна страна фестивала, jер jе дио зараде од продаjе улазница био намиjењен као донациjа Фондациjи Баjкери добре воље и Фудбалском клубу Забjело.

Те вечери, стадион Забjела одисао jе искреном позитивном енергиjом. Више од 2.300 људи купило jе улазницу за фестивал и тако доприниjело хуманитарноj акциjи, а велики одзив публике jе учинио да се прво издање фестивала дуго памти и препричава. Свакоj организациjи догађаjа задовољна публика jе наjвећа награда. Додатан разлог за понос jе и коначни износ сакупљених донациjа.

Организатори Фестивала културе Забjело искористили су прве дане након догађаjа да обjедине податке о продаjи улазница и предаjу донациjе обjема организанизациjама – Фондациjи "Баjкери добре воље" у износу од 6.500 еура и домаћинима фестивала, Фудбалском клубу Забjело у износу од 7.000 еура, уз симболичну разлику у знак захвалности на уступљеном стадиону. Сакупљена средства омогућиће да ФК Забjело покриjе трошкове пословања за циjелу такмичарску годину, али и да дио новца уложи у даљи развоj и покретање млађих категориjа клуба. Са друге стране, "Баjкери добре воље" ће на списак проjеката на коjима раде додати бар jош jедан, коjи ће бити усмjерен ка збрињавању и едукациjи наjмлађих.

Организатори фестивала остаjу одлучни да оваj догађаj постане традициjа, те да га и наредне године красе хуманитарни карактер, развоj локалне културе и промоциjа домаћих рок бендова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:13