/ Фото: Интернет
13/07/2021 u 16:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Хвалисави Ибра може све: Швеђани снимили филм о легенди фудбала

Златанов персоналити постао је својеврсни бренд, препознатљив по заразном смијеху и вратоломијама које изводи на терену

Биографски филм "Ја сам Златан " премијерно ће бити приказан у септембру ове године, а ово остварење откриће до сад необјављене детаље из живота шведског репрезентативца Златана Ибрахимовича, који је својим балканским шармом побрао симпатије широм планете.

Највећи фудбалски догађај ове године, поред ЕУРО-а и тријумфа Талијана, засигурно ће бити премијера овог играног филма о једној од најзанимљивијих личности "најважније споредне ствари на свијету".

Син балканских миграната рођен је у Шведској, а након тешког дјетињства постао је фудбалски шампион, чија се каријера простире на неколико декада. Животна прича о спортском успјеху Ибрахимовића коштала је пет милиона еура, а настала је под редитељском палицом Јенса Сјогрена.

Филм се базира на Ибрином путу који је започео у сиромашној четврти Малмеа, у радничкој дисфункционалној породици, одакле је догурао до врха свјетског фудбала и елитних европских клубова.

image
Фото: Интернет

Занимљиво је да су за улогу у различитим животним раздобљима одабрана два албанска глумца. Глумац Доминик Бајрактари Андерсон игра младог Златана када је имао 11, односно 13 година, док Гранит Рушити игра одраслог бескомпромисног спорташа, вјерног својим безобразно дрским принципима.

Глумица Мерима Диздаревић игра Златанову мајку Јурку Гаврић, поријеклом из Хрватске, док ће се Чедомир Глисовић наћи у улози Златановог оца.

Снимање филма је започето у Шведској у пандемијској години, а потом је настављено у Амстердаму, гдје је Ибра заиграо за први велики клуб у својој каријери, холандски Ајакс.

Kренувши из Малмеа, преко Ајакса, Ибрахимовић је убрзо завршио у Милану, а потом и у Јувентусу, одакле су услиједили ангажмани у Барселони, ПСГ-у и Манчестер Јунајтеду. Шведски нападач је обиљежио сваки од ових клубова и углавном их водио до освајања титула првака.

Филм се базира на његовим дјечачким сновима и настојањима фудбалера, чији је персоналити постао својеврсни бренд, препознатљив по хвалисавости с покрићем, заразном смијеху и вратоломијама које изводи на терену, било да примјењује познавање вјештина теквандоа, било да псује на матерњем језику или се једноставно свађа са противничким играчима.

image
Фото: CAROLINA ROMARE

Животна прича Златана Ибрахимовића је аутентична и представља истински пут као успјеху темељеном на таленту, преданом раду и одрицању, при чему легендарни фудбалер никада није заборавио одакле је кренуо.

Након низа документарних пројеката, ово је први биографски филм посвећен реконструкцији живота шведског нападача.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:43