Ti samo spavaj MArija Božović / -SKRINšOT/JUTJUB
11/09/2023 u 11:46 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Marija i Nikola Božović snimili spot uz pomoć vještačke inteligencije

Plod inovativnog umjetničkog rada je originalna autorska pjesma "Ti samo spavaj" za koju je Marija pisala tekst, a Nikola komponovao muziku

Marija Božović, očekivano, donosi novitete i stvaralačka uzbuđenja na crnogorsku muzičku scenu. Novim projektom "Trip Noir", koji je uradila zajedno sa bratom Nikolom koristeći talenat, kreativnost i tehnologije napravila je prvi spot u Crnoj Gori uz pomoć vještačke inteligencije. Plod inovativnog umjetničkog rada je originalna autorska pjesma "Ti samo spavaj" za koju je Marija pisala tekst, a Nikola komponovao muziku.

Spot  za numeru kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije, a Marija je bila i u ulozi reditelja.

- Ovaj projekat je rezultat kreativnog tima koji čine Marija i Nikola Božović, a Marija je preuzela višestruku ulogu, uključujući tekstopisca, rediteljku i montažera spota. Ovo je značajan korak u crnogorskoj umjetničkoj sceni, budući da do sada nije viđeno nešto slično - piše u saopštenju.

Pjesma spada u trip-hop žanr, koji je poznat po mračnoj i dubokoj atmosferi.
- Pjesma "Ti samo spavaj" ima hipnotički ritam, duboke bas linije i emotivne stihove koji se savršeno uklapaju u trip-hop estetiku. Spot donosi inovativan pristup umjetničkom stvaranju, gdje se tehnologija koristi za stvaranje jedinstvenih vizuelnih efekata i atmosfere - poruka je iz tabora Božović.

Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 13:06