/ -Фото: Јутјуб
14/09/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Прочитајте како је настала пјесма за филм о Томи Здравковићу

Жао ми је што Тозовац није са нама да чује и ужива у овој пјесми и филму, каже композитор Жељко Јоксимовић

"Негдје на почетку снимања, Драган Бјелогрлић ми је тражио да напишем песму, тј. дует Томе и Силване који никад нису снимили. Тражио је да звучи онако "старо", а да буде ново и да наравно буде хит", овим ријечима композитор и продуцент филма "Тома" Жељко Јоксимовић објашњава како је настала магична пјесма "Поноћ".

Иако је публика могла да чује само дјелове ове пјесме током претпремијерних приказивања филма "Тома" на фестивалима у Сарајеву и Нишу, већ недјељама влада велико интересовање за ову нумеру која "свима звучи познато, а не могу нигдје да је пронађу".

- Kада сам почео да компонујем, у глави сам имао рефрен, али сам ипак дуго размишљао ко би могао да напише остатак текста. И на памет ми је пало у том тренутку само Тозовац, имајући у виду да је он и писао за Силвану. Захваљујући Мими, Тозовчевој супрузи за два сата усред короне, преко телефона смо заједнички завршили ову пјесму, баш онако како вјерујем да би је донио и сам Тома. Жао ми је што Тозовац није сад са нама да чује и ужива у овој пјесми и филму. Али желим да верујем да су и пјесма и филм наш поклон и наклон врсним умјетницима попут Томе и Тозовца који су нас задужили својом умјетношћу и инспирисали нас на овакву музику - закључио је Јоксимовић.

Пјесму "Поноћ" компоновао је Јоксимовић заједно с Тозовцем.

Заједничким снагама урадили су и текст за нумеру док је аранжман урадио Јоксимовић, а одсвирао оркестар Аце Софронијевића.

Премијера филма Тома очекује се у Београду 15. септембра, а већ од сјутрадан креће биоскопска дистрибуција широм земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:34