Роман Абрамович / - Принт
01/09/2021 u 09:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Роман Абрамович купио најскупљу јахту на свијету - отпорна на метке и ракете

Било је доста захтјева који су га укупно коштали 610 милиона долара, завршна тестирања јахте су у току, а милијардер ће врло брзо бити у могућности да је испроба

Пре неколико година власник Челсија Роман Абрамович је наручио да му се направи јахта по његовом укусу, а то је коначно обављено.

Било је ту доста захтјева који су га укупно коштали 610 милиона долара. Завршна тестирања јахте су у току, а милијардер ће врло брзо бити у могућности да је испроба.

Јахту "Соларис" направила је њемачка фирма "Лојд Верифт" коју је Абрамович ангажовао за овај посао.

- Ово је најновија Романова играчка вриједна 610 милиона долара. Мега јахта је најскупља јахта која је направљена по нечијем захтјеву. Има невјероватну напредну технологију, дугачка је 140 метара и има 48 кабина које могу да приме посаду од 60 људи и 36 гости - наводи сајт "Луксуо" који је специјализован за јахте.

Открили су и које је то детаље Роман тражио да се уграде.

- Уједно је ово и најбезбједније пловило на свијету, направљено је за Романов узак круг пријатеља. 'Соларис' има врхунски систем за безбједност, затим радарски систем детекције ракета, прозоре који су отпорни на метке и посебну панцирну заштиту. Уграђена је теретана, сауна, ђакузи, базен, као и мали ноћни клуб. Ту је и права флота џет-скија, као и хелипад на који може да слети хеликотер - стоји у тексту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:43