Parni valjak / Matej Grgić
13/11/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)"Sad kad znaš" treća pjesma "Parnog valjka" sa novim pjevačem

Nakon pjesama "Moja glava, moja pravila" i "Bogati će pobjeći na Mars" stiglo još jedno muzičko remek-djelo

Nakon pjesama "Moja glava, moja pravila" i "Bogati će pobjeći na Mars", jedan od najvećih rok bendova na ovim prostorima "Parni valjak", danas je predstavio novu pjesmu "Sad kad znaš", zajedno s pratećim video-spotom.

Riječ je, kako je saopšteno iz izdavačke kuće Croatia records, o njihovom trećem singlu s pjevačem Igorom Drvenkarom, čime nastavljaju postepeno predstavljati autorski materijal koji će oblikovati i u novi studijski album.

- Za razliku od prva dva, ova je ljubavna - kratko otkriva Husein Hasanefendić Hus, čiji prepoznatljivi autorski potpis nosi i nova pjesma benda.

Za "Parni valjak" ovo je treći po redu novi singl od ovog proljeća, kada su sa svojom publikom podijelili kako nastavljaju s radom te da im se pridružuje novi pjevač.

Nova pjesma "Sad kad znaš" objavljena je u izdanju Croatia recordsa, a njen prateći video-spot ponovno nosi redateljski potpis zagrebačkog fotografa i reditelja Dinka Čvorića Doringa, koji sa svojim kreativnim timom stoji i iza spotova za prva dva ovogodišnja singla "Parnog valjka".

- Novo poglavlje ‘Parnog valjka‘ naišlo je na snažnu podršku kod njihove vjerne publike, što se posebno istaknulo u nizu koncerata koje je bend održao ove godine. Da nakon skoro 50 godina rada njihova koncertna snaga ne jenjava, bend je pokazao kroz dvadesetak rasprodatih koncerata širom regiona - navodi se u saopštenju Croatia recordsa.

Uz novu autorsku pjesmu te potvrdu kako marljivo rade i na novom studijskom albumu, "Valjak" nastavlja i svoju koncertnu aktivnost, jer kako i sami kažu - "bez svirke gube svoj smisao".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:02