The Frajle / -Промо
14/12/2021 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) "Тамбураши" су нова женска химна Фрајли

Пjесма jе аутобуографска, директно из срца jер ми смо праве боемкe. Па како другачиjе од нас. Добиле смо коментаре и од публике да jе то нова женска химна, мада мушкарци нам се исто jављаjу

Нови сингл "Тамбураши" који су Фрајле недавно објавиле већ jе нашао своjу публику, а популарне Новосађанке отиснуo на турнеjу по региону. Како кажу, Наташа Михајловић, Невена и Јелена Буча, тамбураши су је већ "скинули" и окачили на друштвене мреже. Музику и текст за ову пјесму потписују Јелена Буча и Владимир Узелац, а аранжман Војислав Аралица. Фантастична интерпретација Невене, Јелене и Наташе ни мушкарце не оставља равнодушним.

- Пjесма jе аутобуографска, директно из срца jер ми смо праве боемке. Па како другачиjе од нас. Добиле смо коментаре и од публике да jе то нова женска химна, мада мушкарци нам се исто jављаjу. Срећне смо, примамо честитке као да смо се удале, усиjали су нам се телефони. Јако нам jе драго да се пjесма већ запjевала, и код тамбураша у Новом Саду и на чардама већ се свира увелико. Тамбураши су већ "скинули" ту пjесму док смо свирале у увjежбавале, а они су направили неки видео за друштвене мреже са тамбурашима из кафане - казале су популарне Новосађанке.

Прије ове пјесме, Фрајле су избациле и нумеру посвећену њиховом ментору и узору Ђорђу Балашевићу.
- Вијест да нас је Ђоле напустио jако нас jе затекла и jако смо тужне jер је Балашевић био наш ментор, музички узор и суграђанин, живимо у наставку његове улице. Одрастале смо на његовоj музици, он нас jе кроз музику васпитао, био jе jедан од родитеља, музички тата како ми кажемо. И пjесма jе настала у тренутку, млада пjесникиња из околине Новог Сада jе написала текст, Јелена и jа смо се надовезале на њене риjечи и некако jе спонтано дошло да узмем гитару у руке и направим музику за ту пjесму. Кад смо jе одсвирале заjедно плакале смо, на коjи други начин да се тако jедном умјетнику захвалимо за све што нам jе дао, sve ове године него пjесмом. Хтjеле смо да кроз пjесму кажемо колико нама значе он и његова музика кoja сада остаjе за све генерациjе коjе долазе - казале су оне.

Фрајле су биле вриједне у протеклом периоду па су како кажу, припремиле доста нових пјесама.

- Имамо спремне скоро све пjесме за албум и у дилеми смо коjу да одаберемо да буде следећа jер jедва чекамо да те нове пjесме засвирамо. Оно што нас чека jе промоциjа пjесама, издаваћемо их на неких три, четири мjесеца. Свакоj ћемо дати довољно пажње и времена да jе људи чуjу и заволе и да запjеваjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:26