Цане Партибрејкерс / Фото:Јутјуб/скриншот
27/04/2022 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Успаванка без крова за помоћ раду црквене кухиње

Пјевач Партибрејкерса Зоран Костић Цане гостовао је бенду Веронаукси у пјесми и споту чији је циљ помоћ раду црквене кухиње и људима без прихода и дома

Пјевач Партибрејкерса Зоран Костић Цане гостовао је бенду Веронаукси у пјесми и споту "Успаванка без крова" чији је циљ помоћ раду црквене кухиње и људима без прихода и дома.

"Успаванка без крова", за коју је Костић написао стихове са протојерејем Илијом Ромићем, који је и аутор музике, објављена је током Васкршњих празника са благословом патријарха Српске православне цркве Порфирија и викарног епископа хвостанског Јустина.

- Свакога дана црквена кухиња Вјерског добротворног старатељства нахрани око двије хиљаде оних који живе без крова над главом или су у веома тешкој материјалној ситуацији - каже се у опису спота на јутјуб каналу телевизије Храм.

У "Успаванци без крова", рокерски одсвираној налик стилу Партибрејкерса, Костић између осталог пјева: "Неко баца храну, неко је нема, испружена рука помоћ чека. Окрећеш главу, увек кад ме видиш, На путу свога успеха ти ме се стидиш".

- Аутор пројекта ђакон Дарко Радовановић окупио је бивше и садашње ђаке Земунске гимназије у бенд под називом Веронаукси, те су снимили пјесму са специјалним гостом Костићем - каже се у опису спота.

Редитељка Бојана Крстић и сценариста ђакон Радовановић снимили су спот, између осталих, уз помоћ ђака Земунске гимназије и глумца Бојана Жировића који се појављује у улози бескућника.

У Веронауксима су пјевачи Јана Шантрић, Ива Лаштро, Даница Златковић, Милан Стокановић и Петар Атлагић, гитаристи Стеван Маснец и Димитрије Драгојевић, уз Милицу Ђурић која је била задужена за соло, басиста Вук Јанковић и бубњар Исидор Герић, док је усну хармонику одсвирао ђакон Радовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:47